Exchange

Hoeveel gebruikers verlieten Binance na invoering identificatieplicht?

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), heeft nieuw licht geworpen op de compliance-roadmap van de exchange en de kijk van de gebruikers op Know-Your-Customer (KYC) tot nu toe.


Know Your Customer

Eerder nam Binance altijd een ​​compliance-vriendelijke benadering van zijn bedrijf na jaren van kat-en-muisspel te hebben gespeeld met regelgevers over de hele wereld. Het werkte volgens Changpeng Zhao verrassend goed in termen van gebruikersbehoud.

In een gesprek met Bloomberg merkte Zhao op dat Binance KYC-processen verplicht heeft gesteld voor ‘wereldwijde gebruikers, voor elke functie’. Dit is ingevoerd in een poging nieuwe gebruikers aan te trekken als een bedrijf dat aan de regelgeving voldoet. Volgens de crypto-exchange zouden ongeveer 3% van de gebruikers het platform verlaten hebben nadat KYC verplicht werd.

KYC is een gangbare praktijk die wordt gebruikt door onder andere crypto-exchanges en traditionele financiële instellingen over de hele wereld. Het stelt bedrijven in staat om de authenticiteit van een gebruiker te verifiëren door een vorm van identificatie te vragen. Dit kan bijvoorbeeld via een rijbewijs of paspoort. Binance heeft KYC op 20 augustus van dit jaar verplicht gemaakt voor al zijn bestaande en nieuwe gebruikers. Zonder het proces te verlopen, kregen gebruikers geen toegang meer tot Binance zijn producten en diensten. Hier vallen dus ook cryptocurrency-stortingen, transacties en opnames onder.

“We zijn van mening dat meer gebruikers ons kunnen gebruiken als we compliant zijn”, zei Zhao. Hij voegde eraan toe dat de meeste mensen zich meer op hun gemak voelen bij een gelicentieerde exchange.


“Vanaf nu worden we een financiële instelling”

Binance prees jarenlang zijn gedecentraliseerde, niet-fysieke hoofdkwartierstructuur. Zhao kondigde echter in juli aan dat de crypto-exchange klaar was om met lokale toezichthouders samen te werken. Het bedrijf verklaarde:

“We willen overal een licentie hebben. Van nu af aan worden we een financiële instelling.”

In zijn interview zei Zhao dat alhoewel regelgevers aanvankelijk sceptisch waren over Binance, hun houding is veranderd naarmate de communicatie voortduurde. “Als mensen me persoonlijk zien, zeggen ze: “Kijk, CZ is heel redelijk, heel kalm, geen gekke kerel. Dus dat helpt om hun vertrouwen veel sneller te vestigen.”

Binance heeft onlangs drie dochterondernemingen in Ierland opgericht als onderdeel van Zhao’s visie om een ​​formeel hoofdkantoor in verschillende regio’s over de hele wereld op te zetten. “Toen we voor het eerst begonnen, wilden we de gedecentraliseerde principes omarmen, geen hoofdkantoor, werk over de hele wereld, geen grenzen”, zei Zhao toen. Hij voegde eraan toe:

“Het is nu heel duidelijk om een ​​gecentraliseerde exchange te runnen, je hebt een gecentraliseerde, juridische structuur erachter nodig.”