Newsbit

Bitcoin Cash (BCH)

Hoeveel mensen bezitten minstens 1 Bitcoin?

Bitcoin Cash (BCH)

De Bitcoin prijs is deze week boven de $10.000 gestegen. Dit is een behoorlijk bedrag voor één munt, dus je kunt je afvragen hoeveel mensen ten minste 1 Bitcoin bezitten.


Ongeveer 2% van de adressen bezit meer dan 1 bitcoin

Uit gegevens van BitInfoCharts blijkt dat er 633.008 adressen zijn met ten minste 1 Bitcoin in bezit. Dit is 2,18% van alle adressen die er zijn. Eén adres is echter niet noodzakelijkerwijs gelijk aan één persoon, het kan bestaan uit meerdere personen. Dus om een realistischer beeld te krijgen moeten we dieper onderzoek doen.

Het eerste scenario is het scenario waarin één persoon één wallet heeft met niet minder dan één Bitcoin. Dit scenario is het meest makkelijke scenario om te berekenen wie er meer dan 1 Bitcoin bezitten.

Echter wordt de situatie lastiger in het tweede scenario, waarin één persoon een totale hoeveelheid van meer dan 1 Bitcoin kan bezitten, maar op verschillende adressen. Je kunt bijvoorbeeld 0,8 BTC in één wallet houden en 0,2 in een andere, of 0,1 BTC in 10 verschillende wallets. In deze gevallen hebben de adressen minder dan één BTC, dus moeten ze worden weergegeven in een andere tabel. Het tellen van degenen die in het tweede scenario minstens 1 Bitcoin bezitten zou veel moeilijker zijn, omdat ze één van de 98% van de adressen bezitten die minder dan 1 Bitcoin bevatten.

Er is ook een derde scenario. Je zou bijvoorbeeld verwachten dat we een wallet met 10 Bitcoin moeten tellen. Deze groter wallets kunnen echter behoren tot een bedrijf of vereniging waarbij elk lid in aanmerking komt voor minder dan 1 Bitcoin uit die wallet. Dit zou dus betekenen dat hij of zij niet in dit lijstje thuis hoort.

Desondanks deze problemen kunnen we er zeker van zijn dat tussen de 500.000 en 1 miljoen mensen meer dan 1 Bitcoin bezitten.


Hoe zit het met de verloren coins

Het aspect van verloren BTC mag niet genegeerd worden. Als je 1 Bitcoin bezit en je de privésleutels verliest, bezit je dan nog steeds het geld? Niet echt. Als er rekening wordt gehouden met de verloren cryptotokens, moeten we 20% van de geschatte cijfers weg halen. Chainalysis zei in 2017 dat ongeveer 23% van de circulerende Bitcoin in die tijd voor altijd verloren was.

Het totale aantal personen dat mogelijk ten minste 1 Bitcoin bezit, varieert dus tussen 400.000 en 800.000.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top