Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Hoeveelheid van Bitcoin-bezitters verdrievoudigd sinds 2018

Onlangs is een onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten, waarmee onder andere gekeken werd naar het aantal Amerikaanse investeerders van Bitcoin (BTC). Uit dit onderzoek bleek dat de top cryptocurrency in de afgelopen 3 jaar meer grip gekregen heeft op het gebied van bewustzijn, interesse en eigendom.


Enorme sprongen

Het onderzoek, dat uitgevoerd is door het wereldwijde analyse- en adviesbureau Gallup, toont aan dat het aantal BTC-investeerders in de VS is gestegen van 2% in 2018 naar 6% in midden 2021. Investeerders worden in het onderzoek beschouwd als volwassenen met een belegd vermogen van ten minste $10.000 in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen.

Voornamelijk de jong volwassenen hebben enorme sprongen gemaakt. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat Bitcoin onder de investeerders van 50 jaar of jonger meer dan verdrievoudigd is sinds 2018. Waar dit in 2018 nog op 3% lag, ligt dat inmiddels op 13%. Het is niet zo vreemd dat het eigendom veel lager uitkomt, namelijk op slechts 3% voor de groep van 50-plussers, hoewel dit ook is verdrievoudigd ten opzichte van 1% in 2018.

Het relatief bescheiden eigendom van de top cryptocurrency kan inmiddels volgens de onderzoekers worden vergeleken met meer reguliere investeringen als aandelen. Het onderzoek toonde aan dat ongeveer 84% van de ondervraagde beleggers aan heeft gegeven dat zij inmiddels hebben geïnvesteerd in aandelenindexfondsen of beleggingsfondsen. 67% van de ondervraagden gaf aan dat ze individuele aandelen bezaten en 50% gaf aan obligaties te hebben. Het rapport meldt het volgende:

“Met 6% lijkt het bezit van Bitcoin meer op goud, waarvan 11% van de investeerders zegt dat ze het bezitten.”


Beleggers beschouwen BTC als minder riskant

Het onderzoek is in de Verenigde Staten gehouden, door Gallup tussen 22 en 29 juni van dit jaar. In totaal hebben 1037 Amerikaanse beleggers van ten minste 18 jaar oud meegedaan aan het onderzoek. De steekproef voor de studie werd gewogen om demografisch representatief te zijn voor de Amerikaanse volwassen populatie met een maximale steekproeffoutmarge van ± 5%.

Het onderzoek toont ook aan dat de risicoperceptie van Bitcoin in de afgelopen 3 jaar afgenomen is. Waar vrijwel alle respondenten aan hebben gegeven dat ze BTC als een risicovolle belegging zagen, nam het percentage dat BTC als ‘zeer riskant’ zag af van 75% naar 60%. 5% van de ondervraagden gaf aan dat zij vinden dat BTC geen risico met zich meebrengt. De overgebleven ondervraagden gaven aan dat zij BTC beschouwen als ‘enigszins riskant’.

Hierdoor kon Gallup de conclusie trekken dat grote investeringen in Bitcoin door bekende bedrijven zoals Tesla, Square en Morgan Stanley het wellicht meer mainstream geloofwaardigheid geven.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten