Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin, Ethereum

Hoever kunnen de Bitcoin koers en Ethereum koers dalen?

Ook vandaag zijn de Bitcoin koers en de Ethereum koers flink gedaald. De lage handelsvolumes die we vaak zien in het weekend zorgen vandaag voor extra volatiliteit. Door de aanhoudende daling lijkt Bitcoin zijn laagste wekelijkse afsluiting sinds eind 2020 neer te gaan zetten en dat is een zeer slecht teken.

De Bitcoin koers kan nog veel verder dalen

Na een korte opleving vorige week, zien we de Bitcoin koers deze week juist weer hard dalen. De BTC prijs daalde vandaag zelfs tot een dieptepunt van $27.150. De nieuwe koersval vandaag betekent dat de koers van de grootste cryptomunt ter wereld alweer zes dagen op rij een daling laat zien.

Met nog een aantal uur te gaan tot de wekelijkse sluiting, dreigt Bitcoin ook de week donkerrood af te sluiten. Alleen als de koers in de komende uren op een miraculeuze wijze met meer dan $2000 stijgt zal dit voorkomen worden.

Verschillende crypto analisten verwachten dat de Bitcoin prijs nog een stuk verder zou kunnen dalen. Dit aangezien een aantal belangrijke ondersteuningszones ($29,3K en $28,5K) niet behouden konden worden. De kans is dan ook vrij groot dat de prijs terug zal zakken tot richting de $26K en misschien zelfs tot de $24K.

De crypto koersval wordt door de meeste analisten trouwens toegedicht aan een dalende aandelenmarkt en torenhoge inflatie cijfers.

De situatie van Ethereum is precair

Voor Ethereum is het vooruitzicht trouwens nog een stuk slechter. De Ether prijs is vandaag namelijk opnieuw met zo’n 7 procent gedaald, waardoor de spot-prijs voor het eerst sinds mei onder de gerealiseerde prijs terecht kwam.

De gerealiseerde prijs verwijst naar de gecombineerde prijs waarvoor elk ETH token voor het laatst is verplaatst. Dat de spotprijs onder dit niveau is gedaald zorgt voor een verhoogd risico op paniek en capitulatie.

“Met de prijsdalingen in het weekend, is de Ethereum koers gedaald tot onder de gerealiseerde ETH prijs van $1.781”, merkte het analysebedrijf Glassnode op.

Al met al bevindt de cryptomarkt, en eigenlijk ook de traditionele aandelenmarkt, zich in een uitermate lastige periode. De torenhoge inflatie in zowel Europa als de Verenigde Staten zullen zorgen dat de centrale banken de rente gaan verhogen. Dit alles is een slecht teken voor risicovolle activa zoals aandelen en cryptomunten.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving