Dogecoin, doge
Dogecoin

Honderden miljoenen Dogecoin in beweging, daling op komst?

De Dogecoin investeerders met de diepste zakken brengen op dit momenten honderden miljoenen aan DOGE in beweging, terwijl de koers het nog altijd moeilijk heeft. Vandaag staat de Dogecoin koers op een daling van 1,86 procent, terwijl er voor de afgelopen week zelfs een daling van ruim 16 procent op de borden staat.

Wat betekenen de enorme Dogecoin transacties?

Whales verstuurden de afgelopen dagen honderden miljoenen aan Dogecoin. In totaal ging het met de door ons gevonden transacties om 776.351.068 Dogecoin, wat goed is voor een waarde van ongeveer 48,47 miljoen dollar.

De grootste Dogecoin-transactie van de afgelopen dagen betreft een whale die 308.390.532 DOGE in beweging bracht, ter waarde van 19,22 miljoen dollar van Binance naar een onbekende wallet.

Dit zijn dus Dogecoin die van een beurs naar een onbekende wallet stromen. De kans is klein dat deze munten nog zomaar in de verkoop belanden.

Al hangt dat natuurlijk allemaal af van de plannen van de whale. Het zou ook kunnen dat het om een onderhandse verkoop gaat. Dat betekent dat de whale buiten de beurs om is benaderd om zijn Dogecoin te verkopen.

Bijzondere cijfers voor Dogecoin

De gigantische transacties van enkele van deze whales laat ook meteen de kracht van de technologie achter Dogecoin zien. In een andere transactie werd bijvoorbeeld voor 16 miljoen dollar aan DOGE verplaatst, waar de entiteit in kwestie vervolgens 0,28 dollar aan transactiekosten voor moest betalen.

Dat zijn bedragen waar de traditionele financiële wereld niet aan kan tippen. Aan de andere kant moeten we ook toegeven dat de traditionele financiële wereld niet zo volatiel is. Transacties met Dogecoin mogen dan goedkoop zijn, maar vandaag is de koers wel weer met ruim 1 procent gedaald.

Interessant voor Dogecoin is wel dat de meeste grote transacties plaatsvonden van een beursplatform richting een onbekende wallet. Dat suggereert dat de whales zich inkochten op een beursplatform om vervolgens de Dogecoin naar een eigen wallet te sturen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?