Hong Kong
Ripple, Solana

Hong Kong Crypto index vervangt XRP voor Solana

XRP is zijn vooraanstaande positie binnen het Hong Kong Virtual Asset Consortium (HKVAC) kwijtgeraakt, waarbij het plaats maakt voor Solana (SOL), een andere belangrijke speler op de cryptomarkt.

Het HKVAC, dat investeert in een top vijf van cryptocurrencies, heeft de recente successen van Solana erkend door het op te nemen in hun portfolio. Deze wijziging kan vragen oproepen over de mogelijke gevolgen voor de koers van XRP, nu het niet langer deel uitmaakt van deze invloedrijke groepering in de crypto-industrie.

Wat is de HKVAC index?

De HKVAC-index is ontworpen om investeerders op een relatief eenvoudige manier toegang te bieden tot een portfolio van de grootste cryptocurrencies. Hong Kong streeft ernaar een leidende rol te spelen in de cryptocurrency-industrie en een gunstig klimaat te creëren voor blockchainbedrijven.

Naast een fonds dat de vijf voornaamste munten volgt, biedt HKVAC ook een index aan die een top 10 van cryptocurrencies omvat. In deze top 10-index blijft XRP wel opgenomen. Deze indexfondsen markeren de eerste stappen van Hong Kong om in de toekomst Spot Exchange Traded Funds (ETFs) te lanceren, voortbouwend op het succes van dergelijke fondsen in de Verenigde Staten. Hong Kong wil het volgende land zijn dat deze fondsen beschikbaar stelt aan investeerders.

Niet geheel onverwacht

Dat Solana XRP heeft vervangen in de HKVAC-index komt niet geheel onverwacht. De munt sloot 2023 af met indrukwekkende prestaties. Een jaar geleden stond de koers van SOL nog rond de $22, maar deze is inmiddels gestegen tot ongeveer $94, een toename van zo’n 300%. Het succes van Solana is voornamelijk te danken aan de lancering van de Solana-smartphone en de hype rond nieuwe memetokens, zoals BONK.

Implicaties voor XRP koers waarschijnlijk beperkt

Het is twijfelachtig of de verwijdering van XRP uit de HKVAC-index significante gevolgen zal hebben voor de koers van de altcoin. XRP blijft immers opgenomen in de andere HKVAC-index, die een bredere selectie van tien munten biedt. Hierdoor behouden beleggers in de Aziatische stad toegang tot investeringen in XRP, wat suggereert dat de impact op de koers mogelijk beperkt blijft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto analist voorspelt: XRP koers kan dit jaar naar $27 stijgen 
Ripple gaat samenwerken met Silicon Valley bedrijf
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Enorme prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen