Hong Kong
Ethereum, Regulatie

Hong Kong is Amerika waarschijnlijk voor met Spot Ethereum ETFs

Bedrijven in Hong Kong hopen op dit moment Amerika te verslaan in het op de markt brengen van Spot Ethereum ETFs. Het in Hong Kong gevestigde nieuwsplatform Sing Tao Daily claimt dat “insiders uit de industrie” zeggen dat er momenteel sprake is van “intensieve voorbereidingen” voor Spot Ethereum ETFs binnen de jurisdictie.

Spot Ethereum ETFs in Hong Kong?

Livio Weng, de Chief Operating Officer (COO) van Hashkey Group, wist aan Sing Tao Daily te vertellen dat Spot Ethereum ETFs op dit moment het meest gewilde nieuwe beleggingsproduct binnen de industrie is.

Dat is natuurlijk het geval omdat de Spot Bitcoin ETFs al op de markt zijn en iedereen nu wacht op ETFs voor de nummer twee van de markt. Maar ook omdat de Spot Bitcoin ETFs tot nu toe een gigantisch succes zijn in de Verenigde Staten.

Hong Kong’s Securities and Futures Commission (SFC), de financiële waakhond van het land, publiceerde in december de vereisten voor Spot Crypto ETFs.

Niet lang daarna leverde Harvest Fund Management de eerste aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF in. Overigens is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel ook bezig om aanvragen voor 10 Spot Ethereum ETFs te beoordelen.

35% kans op Spot Ethereum ETF in Amerika

Als we Bloomberg-expert Eric Balchunas mogen geloven, dan is er momenteel een kans van 35 procent op de goedkeuring van Spot Ethereum ETFs in de Verenigde Staten in mei 2024.

Eerder was de kans op Spot Ethereum ETFs in die maand nog een stuk groter volgens Balchunas. Hij paste zijn verwachting aan naar ene kans van 35 procent, omdat de SEC momenteel angstvallig stil is over de Spot Ethereum ETFs.

Normaal gesproken is er volgens hem commentaar nodig op de aanvragen, die de aanvragers vervolgens weer kunnen verwerken. Rondom de lancering van de Spot Bitcoin ETFs kwamen de aanvragers en de SEC meermaals bij elkaar om de situatie te bespreken.

Daar is voor de Spot Ethereum ETFs nog geen sprake van. Zal Hong Kong deze race dan echt gaan winnen van Amerika?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Goed nieuws: SEC keurt Spot Ethereum ETF’s goed
Beslissende dag voor Ethereum ETF: Zo laat wordt het oordeel verwacht
Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?