Hong Kong
Ethereum

Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF

Hong Kong staat op het punt een nieuwe Spot Exchange Traded Fund (ETF) voor cryptocurrencies te lanceren, waarmee het land streeft naar een leidende positie in de Aziatische cryptomarkt.

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong overweegt goedkeuring te verlenen aan een Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ETF op de komende maandag. Deze goedkeuring kan potentieel miljarden dollars aan investeringen in BTC en ETH aantrekken.

De ETF-aanvragen worden geleid door Harvest Fund Management en Bosera Asset Management, in samenwerking met HashKey Capital. De lokale autoriteiten zijn van plan om op 15 april de aanvraag voor zowel de Bitcoin als Ethereum ETF goed te keuren, waardoor Hong Kong zich als een belangrijk centrum in de Aziatische cryptomarkt kan vestigen.

Pro crypto strategie van Hong Kong

De geplande introductie van deze fondsen sluit aan bij de ambities van Hong Kong om een wereldleider in de cryptocurrency-markt te worden. Deze fondsen zouden bovendien miljarden dollars kunnen aantrekken, wat economisch voordelig zou zijn voor Hong Kong.

Hoewel de lancering van crypto ETFs in Hong Kong een positieve ontwikkeling lijkt voor de cryptomarkt, zijn er ook bedenkingen. Er heerst onzekerheid over de aantrekkelijkheid van Hong Kong als investeringsbestemming vanwege de strenge regelgeving. Deze regels kunnen een belemmering vormen voor het aantrekken van kapitaal voor de Bitcoin en Ethereum ETFs.

Desondanks zijn analisten optimistisch en beschouwen de introductie van deze ETFs als een gunstig teken voor de cryptomarkt. Verwacht wordt dat deze fondsen miljarden aan kapitaal vanuit de Aziatische markt naar Bitcoin en Ethereum kunnen leiden, wat aanzienlijke koersstijgingen voor beide munten zou kunnen veroorzaken.

Zo heeft de introductie van de eerste Bitcoin Spot ETF in de Amerikaanse markt al een significante prijsstijging in 2024 teweeggebracht, met een nieuwe recordhoogte van $73.600 in maart.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Goed nieuws: SEC keurt Spot Ethereum ETF’s goed
Beslissende dag voor Ethereum ETF: Zo laat wordt het oordeel verwacht
Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?