Hack Cyber Attack
Hack

Hong Kong SFC zet sites van neppe crypto-exchanges op zwarte lijst

De Securities and Futures Commission (SFC), de financiële toezichthouder van Hongkong, heeft actie ondernomen tegen nepwebsites die zich voordeden als grote lokale cryptocurrency-exchanges. Op 4 maart heeft de SFC een waarschuwing uitgevaardigd tegen meerdere verdachte websites, die zich voordeed als twee bekende gelicentieerde cryptohandelplatforms in de regio.

Fraudeurs hebben meerdere domeinen opgezet

De fraudeurs achter deze schadelijke websites hadden meerdere domeinen opgezet die leken op die van OSL Digital Securities en Hash Blockchain Limited, beter bekend als HashKey. In totaal heeft de SFC zes van deze nepdomeinen geblokkeerd, waaronder hskexpro.com, hskex.com, hskexs.com, hskexit.com, oslexu.com, en oslint.com. Deze actie werd genomen nadat er klachten waren ontvangen over problemen bij het opnemen van fondsen en de exorbitante kosten en commissies die daarmee gemoeid gingen.

De politie van Hongkong heeft op verzoek van de SFC stappen ondernomen om de toegang tot deze frauduleuze websites te blokkeren. Deze nepdomeinen zijn nu ook opgenomen in de officiële crypto-waarschuwingslijst van de SFC, naast andere frauduleuze sites die zich voordoen als cryptobeurzen zoals MEXC, waarvan op 9 februari acht valse domeinen op de zwarte lijst werden gezet.

De SFC heeft beleggers aangemoedigd om de authenticiteit van handelsplatforms te verifiëren door het openbare register van gelicentieerde personen en geregistreerde instellingen te raadplegen, evenals de lijst van gelicentieerde handelsplatforms voor virtuele activa. Dit om essentiële informatie over gelicentieerde entiteiten, inclusief hun officiële websites, te verkrijgen. De toezichthouder benadrukte het belang van het verifiëren van de identiteit van de tegenpartij alvorens geld over te maken of transacties uit te voeren.

Onderscheiden van echte en nepwebsites niet altijd even makkelijk

Beveiligingsexpert Bartosz Barwikowski van Hacken benadrukte de moeilijkheden bij het onderscheiden van echte en nepwebsites, vooral voor nieuwe gebruikers. Hij adviseerde het gebruik van mobiele apps boven websites, vanwege de hogere moeilijkheidsgraad om deze te vervalsen, en benadrukte het belang van het controleren van beoordelingen en het raadplegen van vertrouwde derde partijen.

Dit nieuws volgt kort na de bekendmaking door de SFC dat de laatste aanvragen van cryptobeurzen voor de meest recente licentiecyclus op 29 februari zijn geaccepteerd. Cryptobeurzen die zich niet op tijd hebben geregistreerd, hebben nu drie maanden de tijd om de regio te verlaten.

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?