Hong kong
Regulatie

Hong Kong wil ondanks de crisis in de industrie een crypto-hub worden

De regering van Hong Kong blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van cryptocurrency-infrastructuur. Dit ondanks de aanhoudende crisis in de sector die is veroorzaakt door de ineenstorting van de FTX-exchange.

Volgens de financiële secretaris van Hong Kong, Paul Chan, staan ​​de lokale overheid en toezichthouders open voor samenwerking met crypto- en fintech-startups in 2023.

Tijdens een evenement georganiseerd door de door de staat gerunde incubator Cyberport, verklaarde Chan dat Hong Kong een stichting is geworden die virtuele activabedrijven van hoge kwaliteit verbindt. Zo meldde de openbare omroep Radio Television Hong Kong (RTHK) op 9 januari.

De financiële secretaris zei dat de regering van Hongkong de afgelopen twee maanden veel verzoeken heeft ontvangen om een ​​wereldwijd hoofdkantoor in Hongkong op te zetten voor cryptogerelateerde bedrijven. Veel industriële bedrijven hebben ook de bereidheid uitgesproken om hun activiteiten in Hong Kong uit te breiden of om op lokale exchanges naar de beurs te gaan, voegde Chan eraan toe.

Volgens de functionaris doet Hong Kong zijn best om de cryptomarkt voldoende toezicht te geven om het potentieel van technologieën zoals Web3 vrij te maken.

Hij zei dat de wetgevers van Hongkong in december wetgeving hebben aangenomen om een ​​licentiesysteem op te zetten voor service providers op het gebied van virtuele activa. Het nieuwe regelgevingskader is ontworpen om dezelfde mate van marktherkenning te bieden aan cryptocurrency-exchanges als degene die momenteel van toepassing is op traditionele financiële instellingen.

Tijdens het evenement wees Chen er naar verluidt ook op dat ambtenaren en regelgevers in Hong Kong een aantal proefprojecten uitvoeren. Dit wordt gedaan om potentiële voordelen van virtuele activa te testen en gerelateerde toepassingen te onderzoeken. Een van de initiatieven omvat de uitgifte van symbolische groene obligaties door de regering van Hongkong voor inschrijving door institutionele beleggers, zei hij .

Het meest ‘crypto-ready’ land

Hong Kong heeft het afgelopen jaar geleidelijk zijn pro-crypto-standpunt opnieuw bevestigd en werd in 2022 het meest crypto-ready land.

Half december lanceerde Hong Kong zijn eerste twee exchange-traded funds (ETF) voor cryptocurrency-futures. Deze brachten die voorafgaand aan het debuut maar liefst meer dan $70 miljoen op. Het evenement kwam kort nadat het hoofd van de Securities and Futures Commission van Hong Kong in oktober aankondigde dat Hong Kong bereid is om zijn benadering van cryptoregulering te onderscheiden van het Chinese cryptoverbod dat in 2021 wordt afgedwongen.

Regulatie nieuws

SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’