hong-kong-1990268_1920
Hack

Hong Kong’s verliezen door crypto scams verdubbeld tot $217 miljoen

In Hong Kong waren crypto gerelateerde scams goed voor meer dan 50% van de totale $407 miljoen die in 2022 van stadsbewoners werd gestolen.

Het aantal crypto gerelateerde scams neemt toe

Sommige landen leden grote financiële verliezen door crypto scams. Deze verliezen waren soms groter dan de verliezen die geleden zijn tijdens de bearmarkt

Hong Kong verloor vorig jaar maar liefst 1,7 miljard Hong Kong-dollar aan crypto scams. Dit is gelijk aan $216,6 miljoen. Daarmee is het aantal gestolen geld 106% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Het afgelopen jaar werden er 2.336 crypto-gerelateerde scams gemeld in Hong Kong. Dit is een stijging van 67% ten opzichte van de 1.397 gevallen die werden geregistreerd in 2021. Zo meldde de South China Morning Post (SCMP) onlangs.

Volgens de officiële gegevens van de CyberDefender-website van de politie van Hong Kong had meer dan 50% van de 3,2 miljard HK$ ($407 miljoen) wat gestolen was betrekking op crypto. In de afgelopen 4 jaar hebben online oplichters een vergelijkbaar bedrag buitgemaakt.

Daarnaast waren er in 2022 bijna 23.000 gevallen van technologiegerelateerde misdaden.

Volgens bronnen van SCMP was de politie getuige van een toename in het gebruik van cryptocurrency als medium voor online oplichting. Hierbij konden fraudeurs hun identiteit, transactiestroom en eindbestemming goed verborgen houden. Het gebruik van crypto heeft het opsporen van criminele fondsen ingewikkelder gemaakt voor handhaving.

Het bureau voor cyberbeveiliging en technologiecriminaliteit van de politie van Hong Kong deelde ook enkele observaties over een typische crypto-gerelateerde oplichter. Het beschrijf deze oplichter als daders die doet alsof hij zeer ervaren is in het investeren in crypto. Dergelijke oplichters lokken slachtoffers vaak om frauduleuze investeringsapplicaties te installeren die valse transacties en opbrengsten tonen.

Cryptoverbod in China

Het rapport komt op het moment dat de regering van Hong Kong zich steeds meer bezighoudt met de ontwikkeling van infrastructuur voor cryptovaluta. Hiermee wordt haar benadering van cryptoregulering onderscheiden van het algemene cryptoverbod van China dat sinds 2021 van kracht is.

In februari riep de Securities and Futures Commission van Hong Kong op tot openbare feedback over de nieuw voorgestelde licentieregime voor crypto exchanges. Dit voorgestelde licentieregime gaat in vanaf juni 2023.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken