Hong Kong
Exchange, Regulatie

Hongkong dwingt crypto-exchanges zonder vergunning nu officieel te sluiten

Alle crypto-exchanges die geen operationele vergunning hebben aangevraagd bij de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong, zijn wettelijk verplicht om hun activiteiten in de regio onmiddellijk te staken.

Minimaliseren van risico voor investeerders

Om de risico’s voor investeerders te minimaliseren, hebben toezichthouders in Hongkong crypto-exchanges een duidelijk ultimatum gesteld: vraag uiterlijk 29 februari een vergunning aan of sluit hun activiteiten binnen drie maanden. Gedurende deze periode hebben meer dan 22 crypto-exchanges een vergunning aangevraagd om hun aanwezigheid in de regio te behouden. Veel van deze beurzen besloten echter om hun aanvragen net voor de deadline in te trekken.

Alleen al in mei trokken 6 crypto-exchanges, waaronder wereldwijde spelers als OKX en Huobi HK, zich terug uit de markt van Hongkong. Hoewel de meeste beurzen geen redenen gaven voor de verrassende wending van de gebeurtenissen, noemde Gate.HK, gevestigd in Hongkong, de noodzaak van een “grote revisie” van zijn handelsplatform voordat het kon voldoen aan de wettelijke vereisten van Hongkong.

Gate.HK al gestopt met o.a. gebruikersacquisitie

Na de intrekking van de vergunning stopte Gate.HK met gebruikersacquisitie en marketing. Bestaande gebruikers hebben tot 28 augustus de tijd gekregen om geld op te nemen. Het Gate.HK-handelsplatform is vanaf 28 mei niet meer operationeel. Alle voorheen verhandelbare tokens, zoals Bitcoin, Ethereum, Solana en Polygon, worden permanent van de exchange gehaald.

“Gate.HK werkt actief aan de bovengenoemde revisie. We zijn van plan om in de toekomst onze activiteiten in Hongkong te hervatten en bij te dragen aan het ecosysteem van virtuele activa nadat we de relevante licenties hebben verkregen,” aldus een woordvoerder van het bedrijf.

18 crypto-exchanges hebben operationele licentie aangevraagd

Per 31 mei hebben 18 crypto-exchanges een operationele licentie aangevraagd in Hongkong. Volgens de SFC wordt de lijst met goedgekeurde beurzen uiterlijk 1 juni bekendgemaakt. Het is belangrijk om op te merken dat crypto-exchanges mogelijk geen licentie krijgen en als gevolg van het besluit van de SFC hun activiteiten in Hongkong moeten sluiten.

De SFC adviseert investeerders om de officiële lijst met goedgekeurde exchanges te controleren om de risico’s die gepaard gaan met het verhandelen van cryptovaluta te minimaliseren.

Regulatie nieuws

Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Hoe de Federal Reserve de rente kan verlagen, zonder de rente te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken