hong kong
Bitcoin, Ethereum

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië

Hongkong zet een grote stap voorwaarts op het gebied van cryptocurrency door als eerste stad in Azië spot-Bitcoin- en Ethereum-beursgenoteerde fondsen (ETF’s) goed te keuren.

Deze goedkeuring, afgegeven op maandag door de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong, markeert een belangrijke ontwikkeling in de acceptatie van cryptocurrencies als mainstream beleggingsinstrumenten in Azië.

Hong Kong volgt Amerika

Deze nieuwe ETF’s zullen onder beheer komen van de Hongkongse afdelingen van Bosera Asset Management en China Asset Management. Beide bedrijven hebben aangekondigd dat ze de vereiste goedkeuringen van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hongkong hebben ontvangen om deze fondsen aan te bieden.

Deze ontwikkeling in Hongkong volgt op de voet van vergelijkbare initiatieven in de Verenigde Staten, waar de eerste ETF’s die spot-Bitcoin volgen reeds gelanceerd zijn en tot nu toe ongeveer 12 miljard dollar aan netto-instroom hebben gegenereerd. Dit benadrukt een groeiende globale trend van het accepteren van cryptocurrencies als legitieme investeringsopties.

Hongkong speelt voortrekkersrol

Dit nieuws benadrukt de ambitie van Hongkong om een voortrekkersrol te spelen op de wereldwijde markt voor financiële technologie en om als voorbeeld te dienen voor andere regio’s die overwegen om cryptocurrencies te integreren in hun financiële systemen.

Zowel investeerders als financiële experts tonen zich optimistisch over de potentie van deze nieuwe beleggingsinstrumenten en volgen de invloed ervan op zowel lokale als internationale markten met grote belangstelling.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten