DeFi
Regulatie

Hongkong zet in op DeFi en Metaverse voor groei van Fintech

Door de overheid gesteunde studies hebben gedecentraliseerde financiën (DeFi) en Metaverse technologieën geïdentificeerd als belangrijke nieuwe kansen om de dominantie van de regio in het wereldwijde fintech-landschap te versterken.

Implicaties van DeFi en Metaverse voor financiële sector

Het Hong Kong Institute for Monetary and Financial Research (HKIMR), onderdeel van de Hong Kong Academy of Finance (AoF), publiceerde op 25 juni twee rapporten die de implicaties van DeFi en de Metaverse voor de financiële sector beschrijven.

Uit het rapport over DeFi blijkt dat het ecosysteem een explosieve groei heeft doorgemaakt, van een marktkapitalisatie van $6 miljard in 2021 naar meer dan $80 miljard in 2023. Dit illustreert het immense potentieel van DeFi, ondanks dat het momenteel slechts 4% van de totale crypto-assetmarkt beslaat en nog grotendeels onontgonnen is. Meer dan 70% van de cryptobedrijven die aan de studie deelnamen, moest de technologie nog verkennen.

Problemen rondom governance, compliance en kwetsbaarheden in DeFi

De studie benadrukt bestaande problemen rond governance, compliance en kwetsbaarheden in DeFi, maar blijft optimistisch over de unieke kenmerken van de technologie. “DeFi heeft het potentieel om nieuwe financiële diensten te bieden, zoals liquid staking, flash loans en automated market makers, met een lagere transactiesnelheid en verbeterde innovatie, automatisering en financiële inclusie,” aldus het rapport.

Wat betreft de Metaverse, toonde de studie aan dat lokale financiële instellingen een gematigd niveau van betrokkenheid vertoonden, ondanks hun grote interesse. Meer dan 51% van de respondenten was sceptisch over het toekomstige potentieel van de Metaverse, waarvan 6% Metaverse serviceproviders waren. Toch streeft een sector van fintechbedrijven in Hongkong actief Metaverse-gerelateerde ontwikkelingen na.

Kansen bieden voor financiële dienstverleningssector

Enoch Fung, CEO van de AoF en uitvoerend directeur van de HKIMR, stelde: “De opkomende technologieën van DeFi en de Metaverse, die nauw verbonden zijn met de bredere virtuele activa en Web3-ontwikkelingen, zullen waarschijnlijk verschillende kansen bieden voor de financiële dienstverleningssector in Hongkong.”

De rapporten onderstrepen de strategische inzet van Hongkong om haar positie als een toonaangevende fintech-hub te behouden en te versterken door in te spelen op deze innovatieve technologieën.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten