Ethereum
Ethereum

Hoofd onderzoek van CoinShares is enorm bullish over Ethereum

James Butterfill, het hoofd van de onderzoeksafdeling van CoinShares, ziet een gigantisch bullish scenario voor Ethereum en Bitcoin als de Amerikaanse centrale bank binnenkort begint met het verlagen van de rentes.

Voor Ethereum zijn de potentiële rendementen nog hoger volgens Butterfill, omdat daarvoor binnenkort ook de ETFs worden gelanceerd.

Supply Crunch aanstaande voor Ethereum

Het duurt niet lang meer voordat de Ethereum ETFs lanceren in Amerika en dat kan in combinatie met renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank voor een zogenaamde “Supply Crunch” zorgen volgens Butterfill.

Er is sprake van een Supply Crunch als de vraag naar een financiële asset significant hoger is dan het aanbod tegen de huidige koersen. Daardoor zou er in theorie een gigantische koersexplosie moeten ontstaan.

“Als je kijkt naar de futuresmarkt, dan zie je dat de eerste renteverlaging waarschijnlijk pas in december komt. Ik denk dat we de eerste renteverlaging later komt dan verwacht, maar ook groter is dan verwacht.

Dat zou heel bullish zijn voor een asset als Bitcoin, die heel gevoelig is voor renteverwachtingen.

Maar voor Ethereum is dit mogelijk nog interessanter. De hoeveelheid Ethereum in circulatie is behoorlijk laag vanwege de mensen die de munt staken. De nieuwe Ethereum ETFs kunnenniet staken als die lanceren in juli, dus daar kan een zogenaamde Supply Squeeze optreden.

Dat kan tot een gigantische koersexplosie voor Ethereum leiden”, aldus Butterfill in gesprek met Scott Melker van The Wolf of All Streets podcast.

$450 miljard aan kapitaal

Uiteindelijk voorziet Butterfill op de lange termijn een instroom van $450 miljard aan kapitaal in de Bitcoin en Ethereum ETFs. Dat moet in theorie voor gigantische koersexplosies zorgen.

Vooralsnog blijven die echter uit en staat de bullrun op pauze. Dat lijkt allemaal het gevolg van het onzeker macro-economische klimaat. De inflatie blijft hangen in de Verenigde Staten, waardoor de Amerikaanse centrale bank op dit moment de rentes nog niet kan verlagen.

Wat dat betreft moeten we hopen op verzwakking in de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt, zodat de druk achter de inflatie wegvalt en de weg naar snelle renteverlagingen opent.

Tot dat moment lijkt het een kwestie van geduld hebben en rustig afwachten voor het tweede deel van de bullrun van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken