politie
Hack

Hoofdmedeplichtige van ‘Cryptoqueen’ spoorloos tijdens huisarrest

De voormalige raadgever van ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova is op mysterieuze wijze van de radar verdwenen, vlak voor zijn geplande uitlevering aan de Verenigde Staten. Hij wordt verdacht van ernstige aanklachten, waaronder fraude en witwassen. Deze onverwachte wending werpt een schaduw van onzekerheid en nieuwe vragen op.

Frank Schneider betrokken bij OneCoin-zwendel?

Frank Schneider wordt ervan beschuldigd samen te werken met advocaten en PR-bedrijven om de duistere operaties van de beruchte OneCoin-zwendel te ondersteunen, die door het Ministerie van Justitie als frauduleus werd bestempeld.

Amerikaanse aanklagers beweren dat Schneider vertrouwelijke politie-informatie heeft doorgespeeld aan Ignatova, waardoor ze haar arrestatie kon ontlopen voor haar betrokkenheid bij de oplichting van maar liefst $4 miljard in de cryptowereld.

Schneider’s verdwijning en twijfels over eerlijk proces

Volgens een rapport van de BBC is Schneider spoorloos verdwenen terwijl hij onder huisarrest stond in Frankrijk. De autoriteiten hebben bevestigd dat Schneider, voormalig hoofd van de Luxemburgse inlichtingendienst, erin slaagde om elektronische bewaking te omzeilen, ondanks het feit dat hij een enkelband droeg.

Als Schneider schuldig wordt bevonden aan zijn vermeende betrokkenheid bij het OneCoin-plan, riskeert hij een gevangenisstraf van maximaal 40 jaar. Echter, de voormalige spion twijfelt eraan of hij in de Verenigde Staten een eerlijk proces zal krijgen.

Tijdens een interview in 2022 met The Missing Cryptoqueen podcast, verklaarde Schneider:

“Ik ben bang dat ik geen eerlijk proces zal krijgen in een rechtssysteem waarin ik mezelf adequaat kan verdedigen. Het systeem is sterk gebaseerd op zogenaamde plea bargaining. Voor mij vormt dat al een probleem, omdat ik oprecht geloof dat ik onschuldig ben… Dus ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik naar de Verenigde Staten zou gaan.”

Hoewel Schneider zich zorgen maakt over zijn lot, loopt zijn voormalige baas, Ignatova, nog steeds vrij rond. Er zijn echter berichten die beweren dat ze in 2018 het slachtoffer is geworden van een moord door de Bulgaarse maffia.

Hack nieuws

Schuldeisers van Celsius signaleren hernieuwde phishing-aanvallen voorafgaand aan faillissementsplan
Mark Cuban verliest $870.000 in crypto-phishing-aanval
Lazarus Group richt zich op cryptobedrijven met APT-aanvallen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit