Newsbit

bitcoin stijgt

Hoogte transactiekosten Bitcoin in 1 maand met meer dan 1000% toegenomen

bitcoin stijgt

In slechts één maand tijd zijn de transactiekosten voor Bitcoin gestegen van circa $0.38 naar circa $5.16 op zijn hoogtepunt, een stijging van meer dan 1250%.


Groei transactiekosten

Inmiddels zijn de transactiekosten alweer gedaald naar circa $3.44, een daling van zo’n 33%. Toch zijn de kosten na het halveringsevenement nog steeds ruim 36% hoger dan daarvoor. Hiermee liggen de gemiddelde kosten voor het uitvoeren van transacties nu in totaal ongeveer 800% hoger dan 1 maand geleden. Dit is de hoogste groei in transactiekosten sinds juli 2019.

Voornamelijk de afgelopen paar dagen bleken duur te zijn. Zo zijn de transactiekosten in deze week gestegen met ruim 100%. Opmerkelijk is wel dat alhoewel deze kosten momenteel enorm zijn toegenomen, deze nog steeds op een lager niveau zitten dan tijdens de bull run in 2017.


Historie transactiekosten na halving

Het komt vaker voor dat de transactiekosten zowel in de aanloop van- als na het halveringsevenement kunnen stijgen. Zo stegen deze zelfde transactiekosten in de aanloop van de tweede halvering in 2016 met ongeveer 200%. Nadat deze halving plaatsgevonden had, daalde deze echter weer met zo’n 8%. Hiermee verschilt deze halving van de huidige situatie, waarin de transactiekosten blijven stijgen.

Ook bij de allereerste halving stegen de kosten voor het verwerken van transacties. Destijds stegen deze met bijna 300% in de aanloop naar de allereerste halving.

Een Bitcoin (BTC) wordt op het moment dat dit artikel is gepubliceerd verhandeld voor circa $9650. Alhoewel de markt op dit moment bullish lijkt, is het nog onbekend wat de waarde van een Bitcoin zal gaan doen.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top