Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Hoskinson belooft Solana-achtige prestaties voor Cardano

In een recent interview met InsideW3B beloofde de oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson, dat het Cardano netwerk tegen het einde van 2022 net zo snel zal zijn als dat van Solana.


Een flinke upgrade voor Cardano

“Dit jaar komen al deze updates die de schaalbaarheid en expressiviteit van het systeem massaal verbeteren. Zo zal je dezelfde soort prestaties krijgen die je ziet van systemen zoals Solana,” aldus Hoskinson.

Hij verwijst naar de Basho-schalingsfase van het Cardano-project. Deze werd voor het eerst geschetst in de Cardano-roadmap die begin 2022 werd gepresenteerd.

Een van de prioriteiten voor Cardano in 2022 is duurzaamheid. Het netwerk zal efficiënter en schaalbaarder worden. Ook de organische snelheid zal groeien naarmate het werkt.

“Dat betekent dat je dingen als Mithril nodig hebt,” zei Hoskinson. Mithril is een sidechain die een nieuwe blockchain is die interoperabel is met de hoofdketen van Cardano, een sterk en lichtgewicht protocol dat een op stakes gebaseerd drempelhandtekeningenschema zal bieden dat kan worden geïmplementeerd als het protocol om chain-synchronisatie, state bootstrapping, en vertrouwensproblemen in blockchaintoepassingen op te lossen.”


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De drie tijdperken

De eerste fase van het Cardano-project, genaamd “Byron”, stelde gebruikers in staat om Cardano te kopen en verkopen op een netwerk met het eerste proof-of-stake-protocol.

‘Shelley’, de tweede fase, draaide om de groei en ontwikkeling van het netwerk. Ook was de verbetering van de decentralisatie door van een gefedereerd netwerk over te stappen naar een netwerk dat door de gemeenschap wordt beheerd belangrijk.

De derde fase, “Goguen”, zag de integratie van smart contracts. Deze zijn gekoppeld aan de decentralisatie die in de Shelley-fase werd doorgevoerd. Het maakte de ontwikkeling van gedecentraliseerde toepassingen mogelijk. Plutus, een platform voor de ontwikkeling van smart contracts, gecodeerd in de functionele programmeertaal Haskell, was een belangrijke mijlpaal voor de Goguen-fase. Hoskinson vertelde het volgende aan Motemagno:

In termen van commerciële vergelijkbaarheid hebben we ons in het begin van het project enorm ingespannen voor correctheid en wetenschappelijke uitmuntendheid. We hebben dus al deze fenomenale protocollen ontwikkeld


De hard fork van juni en oktober

Hoskinson was enthousiast over de hard forks in juni en oktober. Veel functies zullen worden uitgerold, waaronder Plutus (smart contract platform) verbeteringen, side chains, en pipelining.

De hard fork die plaats zal vinden in juni, ook wel de Vasil Hard Fork genoemd, zal zorgen voor een aantal dApp-ontwikkelaars die pipelining in hun applicaties willen inbouwen. Hoskinson gelooft dat de totale waarde die op Cardano-applicaties wordt vergrendeld, zal stijgen na de hard fork van juni.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten