Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

HSBC koopt virtueel land in The Sandbox

Eén van de grootste bank en financiële dienstverlener ter wereld, HSBC, heeft naar verluidt een stuk (virtueel) grond gekocht in de Metaverse van The Sandbox. Hiermee wil het bedrijf in contact komen met sport- esports- en game-enthousiastelingen.


Uitbreiden aanwezigheid naar virtuele wereld

Met de nieuwe stap breidt het bedrijf zich uit naar de virtuele wereld. The Sandbox is momenteel één van de toonaangevende Metaverse-videogames van de crypto-ruimte, om in contact te komen met een wereldwijd publiek van sport-, esports- en game-enthousiastelingen.

De bank zet hiermee naar verluidt de stap in een poging om innovatieve merkervaringen te ontwikkelen. De marketing-directeur van het bedrijf, Suresh Balaji, zei hierover het volgende:

“De Metaverse is hoe mensen Web3, de volgende generatie van internet, zullen ervaren. Door onze samenwerking met The Sandbox maken we onze inval in de Metaverse, waardoor we innovatieve merkervaringen kunnen creëren voor nieuwe en bestaande klanten.”Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet de eerste

Met de nieuwe stap is HSBC trouwens niet de eerste bank die een virtueel stuk grond heeft gekocht in een metaverse. Eerder deed JPMorgan al een aankoop in Decentraland, een ander populaire Metaverse-game.

Toch kan het als een verassing komen dat de bank nu de Metaverse-wereld in stapt. Eerder hadden ze namelijk een licht vijandige houding tegenover cryptocurrencies. Zo liet de CEO van de bank afgelopen mei nog weten dat ze niet in Bitcoin wouden investeren en dat ze geen plannen hadden om het via haar vermogensbeheeractiviteiten bij haar klanten wou promoten.

Ook weigerde de bank om crypto-betalingen te verwerken en heeft het creditcardbetalingen aan de grootste crypto-exchange ter wereld Binance geblokkeerd. Dit zou vallen onder “mogelijke risico’s voor hun klanten”. Alhoewel ze hiermee eerder niet positief waren ten aanzien van cryptocurrencies, lijkt deze houding nu te veranderen. Het is nog niet bekend of dit nu

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten