Hublot
Blockchain

Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen

De Zwitserse horlogemaker Hublot accepteert nu betaling in crypto voor haar nieuwe luxe limited edition horloges.

Hublot horloges kopen met crypto

Het is vanaf nu mogelijk om Hublot horloges te kopen met crypto. De Zwitserse horlogemaker Hublot heeft zijn nieuwe luxe limited edition horloge, de ‘Big Bang Unico Grey’, gelanceerd. Men kan deze horloge kopen via het crypto betalingsplatform BitPay.

In totaal zijn er 200 horloges beschikbaar gesteld op het Hublot-platform. Veel luxemerken hebben inmiddels crypto betalingen omarmd. Ondanks een algehele daling van de cryptomarkt, zijn deze merken vrij positief over het gebruik van Bitcoin als betalingsoptie.

Onlangs zijn bekende merken als Tag Heuer, Gucci en Balenciaga gestart met het accepteren van crypto betalingen. Sommige luxemerken bevinden zich in een testfase voor crypto betalingen.

Tussenpersonen zoals BitPay, een aanbieder van cryptocurrency infrastructuur, faciliteren deze bedrijven om de crypto wereld te betreden. De bedrijven hoeven geen technische kennis van de branche te hebben om Bitcoin of andere cryptovaluta als betaalmiddel te accepteren.

De ‘Big Bang Unico Grey’

De prijs van de limited edition horloge van Hublot, genaamd de ‘Big Bang Unico Grey’ ligt rond de 27.200 Euro. Op dit moment ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de 19.400 euro.

Om een van deze horloges te kopen, moet je dus meer dan 1 Bitcoin betalen. De luxe horlogemaker, Hublot, werd in het jaar 1980 opgericht door Carlo Crocco. Dit bedrijf is eigendom van het Franse luxebedrijf LVMH.

LVMH, het bedrijf dat Hublot in 2008 overnam, is een samenvoeging van luxegoederen. LVMH is ook eigenaar van het andere luxe horlogemerk Tag Heuer. Het was slechts een kwestie van tijd voordat Hublot digitale valuta als betaling begon te accepteren, aangezien Tag Heuer onlangs hetzelfde deed.

Toekomst plannen en Web3

Zoals net benoemd heeft Tag Heuer, in samenwerking met BitPay, digitale valuta betalingen toegevoegd. Het merk accepteert in totaal 12 crypto munten, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Afgezien hiervan heeft het merk ook besloten om betalingen van andere aan dollar gekoppelde stablecoins te accepteren.

Tag Heuer had eerder zijn plannen bekend gemaakt om toe te treden tot de Web3 wereld. Dit zou leiden tot een een bredere acceptatie van de blockchain technologie die onder andere NFT’s omvatten. Dit zou beginnen bij de acceptatie van betalingen in digitale valuta.

Daarnaast introduceerde Tag Heuer een gloednieuwe functie die zich bezighoudt met NFT’s. Het heeft een speciale functie voor de smartwatch ingebouwd waarmee gebruikers hun verzameling NFT’s op hun horloges kunnen weergeven.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen