Regulatie Nieuws

Huobi Global zet activiteiten in Maleisië stop

Na een handhavingsactie van de Maleisische effectentoezichthouder, heeft Huobi Global de instructie ontvangen om zijn activiteiten in Maleisië stop te zetten.

Huobi heeft zich niet als crypto-exchange geregistreerd

Volgens een officiële verklaring van de Securities Commission Malaysia (SCM) op 22 mei, heeft Huobi nagelaten zich te registreren als een exploitant van cryptocurrency-exchanges, en zal het daarom gedwongen worden om al zijn activiteiten te staken. Het bedrijf heeft ook instructies gekregen om zijn website en mobiele applicaties uit te schakelen in zowel de Apple Store als Google Play.

Verwacht wordt dat de cryptocurrency-uitwisseling ook zal stoppen met het adverteren van zijn producten en diensten aan Maleisische gebruikers via e-mail en sociale mediaplatforms.

De SCM heeft verklaard dat haar beslissing voortkomt uit bezorgdheid over Huobi’s naleving van de lokale wettelijke vereisten. Het is de toezichthouder niet gelukt om Huobi te laten registreren bij de SCM, en zij heeft ook Maleisische investeerders opgedragen om te stoppen met handelen op het platform, hun geld op te nemen en hun rekeningen te sluiten.

Al langer in vizier

Sinds augustus 2022 staat Huobi in het vizier van de Maleisische effectentoezichthouder, nadat de SCM een waarschuwing voor investeerders had afgegeven waarin stond dat de exchange zonder de vereiste toestemmingen opereerde in het land.

Na de openbare aankondiging verklaarde Huobi dat het in gesprek was met Maleisische toezichthouders over zijn activiteiten in de regio. In november 2020 had het bedrijf aanvankelijk een beursvennootschap genaamd Huobi Labuan gelanceerd, die gedurende een voorlopige periode van negen maanden cryptocurrency-spot- en derivatenhandel mocht aanbieden.

Eerder in 2022 wist de cryptocurrency-uitwisseling Binance een aanwezigheid op de Maleisische markt te verwerven door een belang te nemen in het gereguleerde handelsplatform van MX Global. Binance bevond zich halverwege 2021 in een vergelijkbare situatie als Huobi en kreeg de opdracht om haar activiteiten in de regio te staken omdat ze niet de vereiste goedkeuring van de regulerende instanties had.

Volgens de website van de SCM zijn slechts vier bedrijven geregistreerd als erkende exploitanten van cryptocurrency-uitwisselingen. Deze lijst omvat Luno Malaysia, MX Global, Sinegy en Tokenize Technology. De lijst is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2022.

Regulatie nieuws

Groeiende onrust in Amerikaans bankwezen stimuleert vertrouwen in Crypto
Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren