Exchange Nieuws

Huobi komt met nieuwe beperkingen voor Chinese klanten

De bekende cryptocurrency exchange Huobi heeft de handel in cryptoderivaten en sommige mining diensten beperkt voor Chinese burgers.


Harde maatregelen van de Chinese regering

Onlangs had de Chinese regering had gezworen om hard op te treden tegen Bitcoin mining en -handel. Cryptovaluta exchanges Huobi en OKEx blokkeren nu toegang tot sommige van hun diensten voor een deel van de gebruikers van het platform.

Huobi vertelde het tijdelijk de handel in cryptoderivaten voor “klanten in bepaalde markten” heeft stopgezet. Dit heeft het gedaan om de belangen van investeerders te beschermen. Daarbij verwijst het naar de recente dynamische veranderingen in de markt. De Huobi woordvoerder vermeldde niet dat Huobi de handel in derivaten specifiek in China heeft stopgezet. Echter is het land het enige land waar handelaren beperkingen hebben gemeld. De woordvoerder voegde eraan toe dat Huobi Pool, de mining poolservice van het bedrijf, Chinese klanten heeft verhinderd miners te kopen en op te slaan. De beperkingen zijn er zodat Huobi zich kan richten op de uitbreiding van hun aanwezigheid in het buitenland.

Colun Wu, een Chinese blockchain-journalist, zei dat Bitcoin miners uit de schappen zullen worden verwijderd. Hij zei echter ook dat de mining poolservice van Huobi zelf onaangetast blijft. Een woordvoerder van OKEx vertelde dat het zijn token, OKB, voor Chinese gebruikers tijdelijk zal verwijderen op zijn peer-to-peer-platform. Dit gaat vanaf morgen om 14.00 uur UTC + 8 van start. De woordvoerder gaf geen specifieke reden, maar zei dat OKEx zich inzet voor naleving van de regelgeving.

OKB is de afgelopen week met 67% gedaald tot $10,86. Huobi Token is de afgelopen week ook met 63% gedaald tot $11,5. Beide echanges verlieten China nadat de overheid crypto valuta exhanges in 2017 verbood. Ze onderhouden echter grote Chinese klantenbestanden en hun moedermaatschappijen opereren nog steeds vanuit China.


De Crypto ellende in China

De beperkingen komen na twee belangrijke ontwikkelingen vanuit China, die de cryptomarkt in een vrije val hebben gebracht. Op 17 mei bevestigden drie grote betalingsverenigingen in China, de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China, hun toewijding aan de regelgeving die financiële instellingen sinds 2017 verhindert te handelen met crypto. De verenigingen waarschuwden ook tegen cryptospeculatie.

Na het nieuws zakte de Bitcoin naar een dieptepunt van ongeveer $31.600. De schade werd nog groter toen de Chinese regering op 21 mei zei dat ze hard moest optreden tegen Bitcoin mining en -handel om financiële risico’s te voorkomen en te beheersen. Door deze aankondiging crashte de Bitcoin.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten