Huobi Global
Exchange

Huobi verklaart Koreaanse operaties

Huobi Global heeft naar verluidt zijn eerdere deal met Huobi Korea verbroken. Hierdoor opereren de 2 entiteiten eigenlijk al vanaf de herfst van 2022 volledig afzonderlijk van elkaar. Ook kan het bedrijf hierdoor zijn eigen intrede in Korea maken.

Banden met Huobi Korea verbroken

Volgens Huobi Global zijn in november 2022 alle banden met Huobi Korea verbroken. Dit is hiermee zijn voormalige dochteronderneming in Zuid-Korea.

Naar verluidt werd het About Capital-fonds in oktober 2022 de grootste aandeelhouder van Huobi Global, waarmee ze de feitelijke controller geworden zijn. De deal omvatte echter niet de aandelen van Huobi Korea. In een verklaring werd het volgende gemeld:

Huobi heeft geen relatie met Huobi Korea en is niet op de hoogte van hun aankomende plannen in de regio. Huobi heeft echter gehoord van de Koreaanse gebruikersgemeenschap en zal de voortgang van de zaak blijven volgen.

Terugkopen aandelen

Huobi bedient relatief veel Koreaanse gebruikers en heeft ook een optie voor de Koreaanse taal op hun platform. Deze operaties an sich hebben echter niets te maken met zijn voormalige dochteronderneming.

Naar verluidt treft Huobi Korea ook voorbereidingen om zijn aandelen van Huobi Global te kopen en de naam te veranderen. De gemelde deal zou de uitkoop van 72% van de aandelen in Huobi Korea, eigendom van Huobi Global mede-oprichter Leon Li door Huobi Korea-voorzitter Cho Kook-bong, moeten omvatten.

Het is dan ook benoemingswaardig dat Huobi Korea één van de grootste exchanges in het land is. De Koreaanse exchange werd echter tot actie aangezet door bezorgdheid over het bewijs van reserves van het moederbedrijf. Huobi Global heeft de afgelopen weken diverse problemen ondervonden. Na een uitstroom van zo’n $6 miljoen moest het naar verluidt 20% van zijn personeelsbestand ontslaan. Alhoewel er technisch niets mis is met het platform, hebben ze toch een lastige periode.

Voor Huobi Korea heeft dit echter weinig effect. Het bedrijf opereert al langere tijd feitelijk zelf, zonder de problemen van het moederbedrijf. Het is niet bekend wanneer zij precies hun aandelen terug willen kopen, maar de voorbereidingen worden getroffen.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?