Blockchain,, Trending

Hyperledger kondigt ‘Hyperledger Iroha’ aan

Hyperledger heeft de lancering van zijn eerste productieversie van de Hyperledger Iroha aangekondigd. Met dit systeem wordt de focus gelegd op eenvoud en mobiel-georiënteerde gevallen van zakelijk gebruik in finance en identiteitsbeheer.


Vierde actieve hyperledger-project

Iroha is Hyperledger’s vierde project dat versie 1.0 bereikt. Zo hebben ook de projecten Hyperledger Fabric, Sawtooth en Indy versie 1.0 bereikt. Met dit product kost het slechts enkele minuten om een blockchain te bouwen.


Betrouwbaar en eenvoudig

Bij producten die als oplossing dienen voor de zakelijke markt is het van belang dat de op te lossen taak betrouwbaar, veilig en eenvoudig wordt opgelost. Een bedrijf moet op het product kunnen vertrouwen. Kan dit niet, zal het product in mindere maten worden gebruikt.Z


Zakelijke markt

Hyperledger Iroha krijgt vooral positieve reacties in de gemeenschap en bij bedrijven. Zo wordt het platform al gebruikt in activabeheer, identiteitsbeheer en bij diverse betalingssystemen. Dit komt mede door de eenvoudig te gebruiken API. Ook omvat het platform een universeel peermodel. Dit houdt in dat de architectuur van het project modulair is die eenvoudig kan worden toegevoegd aan al bestaande projecten. Het voordeel hiervan is dat er een bibliotheek van herbruikbare componenten door Hyperledger wordt aangeboden.