Nieuws, Trending

IBM lanceert Blockchain Cloud Service Platform



IBM heeft zijn eigen blockchain platform geïntroduceerd. Klanten kunnen hun eigen applicaties op dit platform uploaden, waarna het gebruik maakt van de cloud service van het bedrijf.


Hyperledger Fabric

Om het platform op te zetten heeft IBM gebruik gemaakt van Hyperledger Fabric. Zij richten zich op het verbeteren van cross-industriële blockchain-technologieën.


Meerdere datacenters en veiligheid

De service zal naar verwachting eind maart, begin april officieel lanceren. De eerste datacenter zal in Sydney worden geopend, waarnaar meerdere datacenters in Londen, Dallas, Sao Paulo, Tokio en Toronto snel zullen volgen.

Klantgegevens zullen worden opgeslagen op beveiligde servers in Australië. Deze infrastructuur hiervoor zal naar verluid op zo’n manier worden opgezet dat deze niet over de grenzen heen hoeven worden getrokken, wat de veiligheid hiervan verbeterd.



Opschaalbaar

De blockchain-technologie wint in de laatste periode flink aan populariteit. Dit komt onder andere door de grote beveiliging die bij deze technologie komt kijken en het feit dat de technologie goed kan worden gebruikt bij grootschalige projecten.


Actief in de blockchain-technologie

IBM is zeer actief in de blockchain-technologie. Zo hebben zij onlangs een blockchain-verzending via een transportschip voltooid. Hiernaast heeft het bedrijf meerdere patenten aangevraagd waarmee zij laten zien dat de technologie een flinke potentie biedt.