Nieuws, Trending

IBM voltooid in samenwerking met Pacific International Lines eerste blockchain-verzendingIBM heeft zijn eerste complete test is voltooid. De eerste lading sinaasappels is verstuurd middels de blockchain-technologie.


Vermindering van de kosten

IBM probeert de efficiëntie in meerdere handelsomgevingen te verbeteren. Zo ook de handelsbranche. Met dit nieuwe systeem is het bedrijf van plan om de papierverwerking en de kosten voor verzending te verminderen.


Singapore

De eerste test is verstuurd naar Singapore. Geen vreemde keuze; zo importeert Singapore momenteel namelijk veel sinaasappels voor het nieuwe maanjaar. Een goede mogelijkheid om een test uit te voeren.


Pacific International Line

Pacific International Line verzorgde het vervoer van de sinaasappels. De documenten zijn vervolgens vervangen door een elektronische versie hiervan dat wordt verwerkt op een blockchain.Gamechanger

De blockchain kan een echte gamechanger vormen voor de handelsindustrie. Toch zijn we er nog niet; het systeem staat slechts in zijn kinderschoenen. Het is slechts het begin van een uitbreidbaar ecosysteem dat de handelsefficiëntie helpt te verbeteren.


Uitgebreid onderzoek

IBM doet momenteel uitgebreid onderzoek naar de blockchain-technologie. Zo vraagt het bedrijf veel patenten aan die betrekking hebben tot de blockchain. Tevens maakte zij hiernaast eerder al bekend bezig te zijn met een systeem dat de handelsefficiëntie zou kunnen verbeteren. Deze oplossing komt hierdoor niet zomaar uit de lucht vallen.