Nieuws

IBM verkrijgt patent voor Blockchain beveiligingssysteem

Het grote technologie bedrijf IBM heeft onlangs ene patent verkregen voor een blockchain gebaseerd beveiligingssysteem.

IBM: Blockchain helpt hacks voorkomen

IBM diende de patent aanvraag in september 2017 in. In deze aanvraag staat beschreven dat de technologie kan detecteren of er een beveiligingsinbreuk binnen een netwerk plaatsvindt. Dit gebeurd door alle monitoren aan te sluiten op een zogenoemde ‘chain configuration’. Dit controleert en registreert alle gebeurtenissen op het netwerk en kan verschillende soorten cyber criminaliteit en hacks voorkomen.

Volgens IBM kan een monitor vrij eenvoudig worden binnengedrongen omdat de apparaten niet met elkaar in contact staan, zo kunnen hackers vrij gemakkelijk controle krijgen over een netwerk.

In een systeem met blockchain beveiliging kan de gehackte monitor direct worden gevonden. Dit komt omdat het systeem ontdekt dat niet alle in verbinding staande monitors gelijk zijn (een consensus hebben).

“Als de informatie die voor een specifieke gebeurtenis of transactie wordt ontvangen, verschilt, is er mogelijk een monitor aangetast”, legt IBM uit. Het gebruik van blockchain techonlogie zal dus helpen om een minder kwetsbaar netwerk te creëren.

IBM moet Alibaba voor zich laten

IBM heeft enorm veel blockchain patenten en moet alleen de Chinese e-commerce gigant Alibiba voor zich laten. Volgens een rapport van iPR Daily heeft Alibaba 90 pantenten geregistreerd. IBM heeft er eentje minder, namelijk 89. Zo diende IBM midden september een nieuw blockchain patent in op het beveiligingsgebied. Deze aanvraag had betrekking op privacyregels voor drones.