Newsbit

Crypto prijsanalyse

ICON (ICX) prijsanalyse 26 november 2020

Crypto prijsanalyse

Hoe staat het ervoor met ICON? Vandaag analyseert onze analist de ICX grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


ICON 3 daagse-grafiek

Na het uitbreken van de falling wedge (helaas onder de uptrend lijn) is er een prachtige uitbraak geweest van maar liefst 60%. De ICX koers is op lagere timeframe zelfs weer even boven de trendlijn gekomen, maar heeft op de HTF geen candle close erboven kunnen maken.

Op de 3d grafiek is goed te zien dat er een afwijzing heeft plaats gevonden bij de trendlijn die tevens confluence heeft met de weekly S/R-level.

We gaan verder in dit artikel inzoomen om te kijken wat een eventuele mooie instap zou kunnen zijn. De indicatoren op deze chart vertellen onze analist dat de onderliggende supportlevel $0.3659 aardig sterk moet zijn. Hier ligt confluence met de ema’s 50, 100 en 200.

De rsi weet zich staande te houden boven de middenlijn en boven de ema. Op dit moment lijkt de rsi de ema te gaan testen, een puntje om in de gaten te houden. De lbr staat er net iets beter voor dan de rsi en op de macd is er kortgeleden een bullish cross-over geweest onder de middenlijn.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


ICON 12 uur-grafiek

Op zich bevindt de ICX koers zich nu op een mooi punt voor een reversal. De laatste wave omhoog, gemeten met de Fibonacci, laat ons zien dat we momenteel in de golden pocket zitten en de voorgaande highs aan het testen zijn. Hier ligt tevens ook confluence met de ema’s 55, 100 en 200.

De ema’s staan echter wel in de richting van de beren maar daar kan wel eens verandering in gaan komen. We zien namelijk dat de ema55 op het punt staat, al dan niet al bezig is de ema100 bullish te kruisen.

De rsi zit helaas wel onder de ema maar weet vooralsnog staande te houden boven de middenlijn en hetzelfde zien we op de lbr. De macd laat echter nog wat bullish momentum zien en heeft de bearish cross-over nog niet gemaakt. Als die daar ook gemaakt gaat worden dan is het bijna zeker dat ICX nog iets verder gaat zakken. En dan doelt onze analist op een koersdaling tot onder de $0.3659.


ICON 4 uur-grafiek

Je zou in eerste instantie denken als je deze 4-uurs grafiek ziet dat het flink bearish is. Maar onze analist vertelt dat hij het toch niet zo ziet. Ja, het is een daling van bijna 30%, maar dat is vrij normaal in een bull markt.

Het is nu van belang dat er een higher low neergezet gaat worden en dat de koers zijn weg naar boven kan vervolgen. Althans dat is het mooiste natuurlijk.


Conclusie

Zolang we op hoge timeframes weten te sluiten boven de $0.3659 is onze analist bullish. Hij verwacht dat dan de volgende weerstand op $0.4511 weer bezocht zal gaan worden. Gaan we onder de $0.3580 sluiten dan kan ICX wel eens flink gaan dalen richting de $0.2940.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top