Prijsanalyse

ICON (ICX) ziet enorme wekelijkse stijging – voor hoelang?

De ICX koers is sinds 16 januari enorm snel gestegen. De prijs in zo’n twee weken tijd met een ongelofelijke 300 procent gestegen. De vraag is nu tot waar de koers kan blijven stijgen.

 

“Een gezonde correctie is ideaal”

Ondanks dat de opwaartse trend nog niet echt een significante zwakte vertoont, bereikt de prijs een aantal belangrijke niveaus. Nu ICX de 5.500 satoshis weerstand heeft doorbroken is het mogelijk dat de koers verder stijgt richting de 6.000 en misschien wel 7.000 satoshis.

Echter, verschillende analisten geven aan dat een flinke koersdaling op de loer ligt. Zo vertelt analist ‘Posty’ “dat een gezonde correctie naar de 3.000 satoshis ideaal zou zijn.” Wel zegt hij erbij dat “FOMO niet altijd gezonde correcties toestaat.”

 

ICON gaat parabolisch

Op de 5.500 satoshis lag een belangrijke weerstand. Dit was namelijk het niveau vanaf waar de prijs begin mei 2019 uitbrak. Nu deze weerstandsgrens doorbroken is, lijkt de weg vrij richting de 6.000 – 7.000 sathosis grens.

Op 16 januari brak de ICX koers uit een langdurig dalende weerstandslijn. De daaropvolgende koersstijging versloeg met gemak een aantal belangrijke weerstandsniveaus zonder ook maar enige problemen te ervaren. Zo’n koersstijging noemen we een parabolische koersstijging.

De doorbraak richting de 5.500 satoshis leek was dus, volgens verschillende analisten, waarschijnlijk. Nu is de vraag of ICON nog verder kan gaan stijgen of dat we spoedig een flinke correctie gaan meemaken.

Als we kijken naar de dagelijkse RSI dan bevindt deze zich in een ‘overbought-gebied’. Dit zou een bearish indicatie kunnen zijn die de ICON koers richting een correctie naar beneden zal stuwen.


Wat kunnen we verwachten?

De ICX koers is sinds 16 januari parabolisch geworden. De koers gaat bijna verticaal omhoog waardoor een correctie bijna onvermijdelijk lijkt. Het is mogelijk dat de ICON prijs tot richting de $0,70 dollar stijgt en dat zou een enorm teken van sterkte zijn.

Aan de andere kant lijkt het ons aannemelijk dat de munt spoedig te maken krijgt met een correctie. Dit zou de prijs kunnen laten dalen tot richting de 4.000 satoshis (ongeveer ($0,40).