Nieuws

Iemand heeft een crypto mining-setup in een Hybride BMW geïnstalleerd

Een man uit de Verenigde Staten (VS) heeft een cryptocurrency mining-setup in de kofferbak van zijn BMW i8 (Hybride) geïnstalleerd. De compacte mining-setup werkt tevens op de hybride elektrische aandrijfsystemen van de auto.


Niet de meest praktische oplossing

Simon Byrne, de betreffende Amerikaanse crypto-gebruiker, heeft op deze manier 6 Nvidia RTX 3080 grafische videokaarten in zijn auto weten te installeren. Deze kaarten zijn onlangs pas gelanceerd door Nvidia, maar zijn vanwege de enorme vraag ernaar sindsdien uitverkocht. De kaarten zijn namelijk zo krachtig, dat ze voor zowel gamers en streamers enorm aantrekkelijk zijn, maar ook voor miners van cryptocurrencies en dan met name Ethereum (ETH). Dat de gebruiker dus 6 van deze kaarten heeft weten te bemachtigen, is al een prestatie op zich. Verwacht wordt dan ook dat hij deze op de zwarte markt heeft weten te bemachtigen, alhoewel dit niet bevestigd is.

De mining-setup werkt naar verluidt ook wanneer de auto aan het rijden is, maar moet vanwege overhittingsproblemen regelmatig aan de kant gezet worden. Vervolgens moet hij de kofferbak openen om meer koude lucht aan te kunnen leveren. Het is hiermee niet de meest praktische oplossing voor het minen van cryptocurrencies.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Irriteren van gamers

Toch zou de setup naar verwachting toch een enorme winst kunnen boeken, wanneer deze optimaal benut wordt. Geschat wordt namelijk dat zijn setup jaarlijks ongeveer $128.000 (ruim €105.000) aan winst kan genereren met de huidige crypto prijzen. Byrne is een crypto-gebruiker uit Nevada en zit al voor een langere tijd in de crypto-markt. Zijn kenteken heeft dan ook de letters “HODLER” erop staan.

Naar verluidt heeft Byrne de crypto-setup voornamelijk geïnstalleerd om gamers in zijn land te irriteren. Vanwege de enorme vraag naar de grafische kaarten en de beperkte productie ervan (als resultaat van diverse corona-maatregelen), zijn de kaarten namelijk sinds de lancering lastig om te krijgen. Er is een groot tekort aan deze kaarten, wat geleid heeft tot de verkoop van de grafische kaarten via zwarte markten, vaak voor een veel hogere prijs.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten