Nieuws, Trending

In China kun je vanaf nu illegale verkoop van Tokens vermelden

De afgelopen tijd heeft een zelfregulerende vereniging in China gewerkt aan mogelijkheden om overheidsinstellingen te helpen bij het oplossen van de verkoop van illegale initiële muntenaanbiedingen (ICO’s). En nu zijn ze met een oplossing gekomen.

Extra categorie

De China National Internet Finance Association (NIFA), is een zelfregulerende organisatie dat is opgericht door de People’s Bank of China (PBoC). Zij hebben nu een “token sales” -categorie toegevoegd aan haar platform waarmee het publiek kan rapporteren over mogelijk illegale financiële activiteiten.

Eigen platform

Momenteel beheert NIFA een eigen online platform waar individuen in China klachten of rapporten over verdachte financiële activiteiten kunnen indienen. Vaak gaat het om onderwerpen als peer-to-peer-leningen, internetverzekeringen, aandelenfinanciering en internetbetalingen. Volgens NIFA is het platform verantwoordelijk voor het verzamelen van rapporten en klachten over financiële internetactiviteiten en overdrachten aan relevante overheidsinstanties, die verdere acties zullen ondernemen wanneer nodig. Hierom heeft de vereniging de verkoop van tokens nu toegevoegd als categorie, waardoor alle Chinese inwoners vanaf nu klachten en/of rapporten kunnen indienen omtrent cryptocurrency.

De activiteiten

Op de website van NIFA staan veel verschillende activiteiten vermeld. Deze activiteiten omvatten onder andere het exploiteren van een exchange voor fiat-to-crypto en crypto-to-crypto-handel. Maar ook het direct of indirect verstrekken van registratie-, handels-, clearing- en afwikkelingsdiensten voor token-verkoop en het aanbieden van verzekeringsdiensten voor aan crypto gerelateerde bedrijven. Doordat er in de afgelopen periode nieuwe wetten en regels zijn in China omtrent cryptocurrency, komt het nieuws niet uit de lucht vallen en was het eigenlijk alleen maar een kwestie van tijd dat dit zou worden toegevoegd.