Crypto Tokens
Blockchain

In februari komen er voor bijna $900 miljoen aan crypto-tokens vrij

In februari staat de markt voor digitale activa op scherp door de geplande vrijgave van bijna $900 miljoen aan gevestigde tokens. Koplopers in deze aanzienlijke ontgrendeling zijn prominente projecten zoals Avalanche, Aptos en The Sandbox.

Langdurige betrokkenheid bij project stimuleren

Crypto-vesting, een strategie waarbij digitale activa voor een bepaalde periode worden vergrendeld, speelt een centrale rol in deze ontwikkeling. Deze methode voorkomt dat vroege investeerders hun winst snel incasseren en het project verlaten. Het doel is om een langdurige betrokkenheid bij het project te stimuleren.

Token Unlocks, een vooraanstaande dataprovider, onthulde dat er in de komende maand tokens met een totale waarde van ongeveer $900 miljoen worden vrijgegeven. Belangrijke tokens in deze vrijgave zijn onder andere die van Avalanche, Aptos, The Sandbox, Optimism (OP) en Sui (SUI).

Avalanche neemt het voortouw

Avalanche neemt het voortouw met de grootste hoeveelheid tokens die worden vrijgegeven. Het proof-of-stake (PoS) blockchain-project zal naar verwachting op 22 februari 9,5 miljoen tokens ontgrendelen, met een geschatte waarde van $320 miljoen. Deze tokens zijn bestemd voor de Avalanche Foundation, strategische partners, teamleden en een airdrop.

Aptos, een Layer-1 blockchain, staat gepland om op 11 februari 24,8 miljoen tokens vrij te geven, met een huidige marktwaarde van ongeveer $233 miljoen. De tokens zijn hoofdzakelijk toegekend aan de belangrijkste bijdragers en investeerders, met een aparte toewijzing voor de gemeenschap en de stichting.

The Sandbox, een metaverse-project, zal 209 miljoen tokens ontgrendelen, ter waarde van ongeveer $90 miljoen. Een aanzienlijk deel van deze tokens is gereserveerd voor bedrijfsreserves, terwijl de rest op 14 februari beschikbaar komt voor het team en adviseurs.

Optimism zal op 29 februari 24 miljoen OP-tokens vrijgeven, met een waarde van ongeveer $70 miljoen, voornamelijk bestemd voor de belangrijkste bijdragers en investeerders. Sui zal dan weer $53 miljoen aan tokens ontgrendelen voor zijn community-toegangsprogramma.

Mogelijke impact op marktprijzen

Analisten waarschuwen echter voor de mogelijke impact op de marktprijzen van cryptocurrencies. Tokenomics-theorieën suggereren dat een plotselinge toename van het circulerende aanbod van tokens de marktprijzen negatief kan beïnvloeden. De sector houdt zijn adem in, terwijl investeerders en marktwaarnemers de effecten van deze massale token-vrijgave nauwlettend in de gaten houden.

Blockchain nieuws

Canaan rapporteert daling inkomsten ondanks goede tijden voor Bitcoin
Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen