Bitcoin

Inactieve vulkaan gaat Bitcoin City van stroom te voorzien

Als het stroomverbruik van de geplande Bitcoin City de capaciteit van de vulkaan overschrijdt, kan geothermische energie van andere locaties worden gehaald.


Stroomvoorziening van Bitcoin City

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft beweerd dat ze geothermische energie van een van de inactieve vulkanen van het land kunnen gebruiken om zijn Bitcoin City-project van stroom te voorzien.

Bukele zei dat er een kans van 90% was dat ze de Conchagua-vulkaan gaan gebruiken om 42 megawatt te leveren. “Dat is genoeg om de hele Bitcoin-stad van energie te voorzien”, aldus de president. Verder zei hij dat het staatsbedrijf voor elektriciteit LaGeo zijn productie van geothermische energie van verschillende vulkanen in het land gaat verhogen. Eén van de vulkanen zou naar verwachting 95 MW kunnen produceren.

De vulkaan Conchagua is gelegen nabij de oostgrens van El Salvador en heeft geen bevestigde historische uitbarstingen gehad. Als het stroomverbruik van de geplande Bitcoin City van het land de capaciteit van de vulkaan overschrijdt, kan het volgens Bukele van andere locaties worden gehaald.

Elk energieoverschot zou worden gebruikt voor het minen van Bitcoin (BTC). Dit wordt vervolgens toegevoegd aan de schatkist van El Salvador. Bukele heeft eerder verschillende crypto-aankopen aangekondigd. In totaal komt dit neer op 1.391 BTC, meer dan $57,7 miljoen op dit moment.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Crypto in El Salvador

In juni stelde Bukele voor om enkele faciliteiten van LaGeo ter beschikking te stellen aan BTC-miners. Dit was kort nadat hij zijn voornemen had aangekondigd om de crypto-activa wettig betaalmiddel te maken. In november zei de president van El Salvador dat het land van plan was een Bitcoin City te lanceren. Dit project wordt gefinancierd met $1 miljard aan BTC-obligaties. Zowel crypto-exchange Bitfinex als Blockstream hebben gezegd dat ze van plan zijn het initiatief te ondersteunen.

De president wil dat Bitcoin City een volledig functionele stad wordt met banen in toerisme, bouw, handel en techniek. Bewoners zullen naar verluidt geen vermogenswinst-, inkomens-, onroerendgoed- of loonbelasting betalen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?