Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Inbreuk op BadgerDAO’s beveiliging leidt tot $10 miljoen verlies

BadgerDAO, een gedecentraliseerd financieel protocol, lijkt aanzienlijk geleden te hebben nadat het aangevallen is tijdens een cyberaanval. Naar verluidt is de schade opgelopen tot $10 miljoen.


Succesvolle cyberaanval

De cyberaanval werd vannacht op 2 december om ongeveer 03.00 Nederlandse tijd uitgevoerd en was specifiek gericht op het protocol op het netwerk van Ethereum op contactadres ‘0x1fcdb04d0c5364fbd92c73ca8af9baa72c269107’. Dit werd duidelijk na een Tweet van twitter-gebruiker @spreekaway.

Iedere gebruiker die enige vorm van interactie met het contract gehad heeft, wordt dan ook aangeraden om de toestemming van hun wallet in te trekken.


Diverse problemen bij BadgerDAO

Alhoewel de hoogte van de verliezen nog niet door het team van BadgerDAO bevestigd is, wordt dit bedrag op ongeveer $10.6 miljoen geschat. Het team van BadgerDAO heeft inmiddels via een Tweet laten weten dat er diverse problemen vastgesteld zijn. Om eventuele verdere schaden te voorkomen, zijn momenteel alle slimme contracten op BadgerDAO gepauzeerd.


Verliezen wellicht groter dan geschat

Het kan echter zomaar dat de daadwerkelijke verliezen door deze cyberaanval veel groter zijn dan nu geschat wordt. Zo zouden sommigen de waarde van vermoedelijke verliezen al bijgesteld hebben naar ruim $100 miljoen. Naar verluidt verloor één gebruiker al circa $90 miljoen.

Dit komt naar verwachting doordat een aantal gebruikers goedkeuringen hadden ingesteld voor het exploitadres waardoor het op hun kluisfondsen kon werken en dat werd uitgebuit. Er loopt echter nog volop onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van de cyberaanval. Het is hierdoor nog even afwachten wat de daadwerkelijke verliezen zullen bedragen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten