india, e-rupee
Regulatie

India incasseert meer dan $19,2 miljoen aan cryptobelastingen in het fiscale jaar 2023

India verdiende $19,2 miljoen door de nieuwe wetgeving waarbij crypto-overdrachten belast worden met een tarief van 30%.

India’s zware cryptobelastingen

De Minister van Financiën van India, Nirmala Sitharman, heeft in de Uniebegroting 2022-2023 voorgesteld om een TDS van 1% op cryptocurrency-transacties te heffen. Daarnaast wordt er een belasting van 30% geheven op inkomsten uit deze overdrachten.

Op 1 april trad de nieuwe belastingwetgeving van 30% in India in werking. In juli 2022 werd vervolgens de TDS-heffing ingevoerd.

Tot 20 maart had de overheid Rs 157,9 crore ($19,2 miljoen) aan directe belastinginkomsten ontvangen uit cryptocurrencies. Toen het ministerie hierom werd gevraagd, onthulde het de cijfers.

Web3 Plan voor India

Tijdens een recent evenement verklaarde Rajeev Chandrasekhar, de Indiase minister van Informatietechnologie, dat India ervoor wil zorgen dat innovatie niet verstikt wordt. Tegelijkertijd benadrukte hij dat de veiligheid van het land en de doelstellingen van de inlichtingendiensten voorrang hebben. Daarnaast wil hij ook het gemak van zakendoen en leven waarborgen.

Ik ben duidelijk over de manier waarop we naar sectoren kijken: niet op basis van comfort of ongemak, maar op basis van schade, legaliteit en illegaliteit. Dit is het uitgangspunt waarmee we bepaalde gebieden beoordelen en wetgeving ontwikkelen.

– Rajeev Chandrasekhar

Chandrasekhar benadrukte dat de Indiase regering zeer positief staat tegenover elke innovatie met betrekking tot het internet, waaronder web3 en blockchain. Hij beweerde dat de regering deze technologieën aanmoedigt en er een uitgesproken standpunt over heeft.

Wij erkennen dat er geen problemen zijn met iets dat met blockchain te maken heeft. Echter, de Reserve Bank of India (RBI) heeft aangegeven dat cryptocurrencies potentiële macro-economische risico’s vormen.

– Rajeev Chandrasekhar

Crypto in India ‘niet illegaal indien gereguleerd’

De Centrale Bank van India heeft meerdere malen de potentiële risico’s voor de financiële stabiliteit benadrukt die gepaard gaan met cryptovaluta’s en heeft daarbij aanbevolen om een algemeen verbod op deze activaklasse af te kondigen.

Chandrasekhar heeft eerder aangegeven dat er geen problemen zijn met het handelen in cryptocurrency in India, zolang alle regels worden nageleefd. Hij benadrukte dat het kopen van digitale valuta via legitieme bronnen niet in strijd zou zijn met de wet. Hij stelde als slot dat overheden voorzichtig moeten zijn, gezien de aanhoudende marktonzekerheid.

Alleen omdat het klinkt als een innovatief, modieus iets om te doen, moeten we niet blindelings aannemen dat crypto gelijk heeft en crypto goed is.

-Rajeev Chandrasekha

Regulatie nieuws

Taiwanese cryptobedrijven sluiten zich aan bij vereniging voor zelfregulering
Campagne-team van Biden onderzoekt mogelijkheden voor cryptodonaties
Britse NHS waarschuwt wetgevers voor verslavingsrisico’s van cryptohandel onder jongeren
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken