India Independence Day
Tech

India lanceert ambitieuze ‘IndiaAI Mission’ met groot budget

In een baanbrekende ontwikkeling heeft het Union Cabinet van India, onder leiding van het hoogste besluitvormingsorgaan, de ‘IndiaAI Mission’ officieel goedgekeurd, met een indrukwekkend startbudget van 10.300 crore roepies (ongeveer 1,24 miljard dollar). Deze strategische zet is gericht op het stimuleren van startups en innovaties binnen het domein van kunstmatige intelligentie (AI) over de komende 5 jaar.

Faciliteren van landelijke toegang tot essentiële rekenkracht

Met de lancering van de IndiaAI-missie beoogt India een landelijke toegang te faciliteren tot essentiële rekenkracht voor innovatoren, startups, studenten en onderwijsinstellingen, erkennend dat rekenkracht een cruciale factor is voor de ontwikkeling en implementatie van AI-technologieën.

De aankondiging van deze mijlpaal werd gedaan door Minister van Unie Piyush Goyal op 7 maart tijdens een persconferentie na een kabinetsvergadering. Het initiatief wordt geprezen als een belangrijke stap vooruit in het nastreven van een gestructureerde uitvoering van de IndiaAI-missie door een publiek-privaat partnerschapsmodel, gericht op het versterken van het AI-innovatie-ecosysteem in India.

Focus van de missie

De missie zal zich richten op zeven sleutelcomponenten, waarvan vier primair zijn gericht op het opbouwen en democratiseren van computerkracht en het ontwikkelen van inheemse grote multimodale modellen (LMM’s), evenals het versoepelen van de toegang tot hoogwaardige niet-persoonlijke datasets en het bevorderen van de ontwikkeling van AI-toepassingen. Een toonaangevende AI-computerinfrastructuur, ondersteund door meer dan 10.000 grafische verwerkingseenheden (GPU’s) en opgezet via publiek-private samenwerkingen, zal essentiële middelen verstrekken aan AI-startups.

Daarnaast zal de missie zich inzetten voor het introduceren van educatieve programma’s in AI, het financieel ondersteunen van deep-tech AI-startups, en het ontwikkelen van veiligheidsnetten voor AI-gerelateerde ontwikkelingen. Premier Narendra Modi benadrukte de impact van de IndiaAI-missie door te stellen dat het een significante stap voorwaarts betekent in India’s ambitie om een wereldleider te worden op het gebied van AI-innovatie. Hij gelooft dat deze ontwikkeling niet alleen de AI-startups zal versterken, maar ook de toegang tot de benodigde computerinfrastructuur aanzienlijk zal uitbreiden.

Deze initiatieven onderstrepen de visie van de Indiase regering dat vooruitgang in AI-technologieën essentieel is voor de groei van de Indiase economie en het creëren van hoogwaardige banen. In een aanvullende maatregel heeft de Indiase regering op 1 maart alle technologiebedrijven gewaarschuwd dat ze voorafgaande goedkeuring van de overheid nodig hebben alvorens nieuwe AI-tools te lanceren. Dit is met het oog op het behouden van de integriteit van het verkiezingsproces, vooral met het oog op de algemene verkiezingen die gepland staan voor de zomer van 2024.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?