india vlag
Regulatie

India VS bespreken crypto voorafgaand aan G20-top

De Indiase minister van Financiën Nirmala Sitharaman en de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen spraken over crypto voorafgaand aan de G20-top die wordt gehouden in Bangalore. Is dit goed nieuws voor crypto?

De twee ministers van Financiën spraken elkaar over het versterken van multilaterale ontwikkelingsbanken, de kwetsbaarheid van wereldwijde schulden, cryptocurrencies, gezondheid en de energietransitie.

Goed nieuws voor Indiase crypto handelaren?

Op donderdag zal er mogelijk beleid besproken worden met betrekking tot cryptocurrencies. Het symposium zal verschillende onderwerpen behandelen, waaronder digitale openbare infrastructuur en het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen.

de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen is al een tijdje positief over cryptocurrency. In 2021 verklaarde ze dat ze zal proberen de positieve punten van cryptocurrencies te koesteren en zal proberen het slechte dat ermee gepaard gaat te elimineren. India kijkt een stuk negatiever tegen crypto aan.

De bijeenkomst komt net na de Union Budget 2023, waardoor Indiase cryptohandelaren teleurgesteld werden omdat er geen discussie was over cryptocurrency-belastingen. Vorig jaar legde de Indiase begroting een forse belasting van 30% op op de winst uit de handel in cryptocurrency. Er is echter veel duidelijkheid nodig op het gebied van cryptoregulering op de Indiase markt.

RBI handhaaft een negatief standpunt over crypto

Na de bijeenkomst van de afgevaardigden zal er op 24 en 25 februari de eerste bijeenkomst plaatsvinden van de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken van de G20. Dit zal onder leiding zijn van de minister van Financiën en gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI), Shaktikanta Das.

De gouverneur van de centrale bank van India staat niet bekend om zijn positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies. Eerder voorspelde hij zelfs dat de volgende financiële crisis zou kunnen worden veroorzaakt door cryptovaluta en heeft hij zich uitgesproken voor een volledig verbod op deze digitale activa. Maar, wellicht dat een gesprek met Yellen hem van gedachte kan veranderen.

Regulatie nieuws

Nieuwe Juridische strijd voor Ripple Labs en CEO Brad Garlinghouse
Australische man veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf voor cyber-identiteitsdiefstal
Nigeriaanse Hooggerechtshof verwerpt rechtszaak van Binance-manager
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen