Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Indiërs stoppen miljarden dollars in crypto

Indiërs, die van ouds her erg van goud houden kopen steeds meer cryptocurrencies.


Meer mensen uit India investeren in crypto

Ook in India, waar huishoudens meer dan 25.000 ton goud bezitten, groeiden de investeringen in crypto. Het kapitaal wat in crypto geïnvesteerd werd in het land groeide het afgelopen jaar namelijk van ongeveer $200 miljoen tot bijna $40 miljard, zo blijkt uit gegevens van Chainalysis. Dit terwijl de centrale bank en de regering zeer streng is voor de crypto investeerders.

Indiërs investeren steeds meer in crypto – Bron: Chainalysis

Richi Sood, een 32-jarige ondernemer, is een van degenen die van goud naar crypto is overgestapt. Sinds december heeft ze iets meer dan 1 miljoen roepies ($ 13.400) in Bitcoin, Dogecoin en Ethereum gestopt.

“Ik zet mijn geld liever in crypto dan in goud. Crypto is transparanter dan goud of onroerend goed en het rendement is hoger op de korte termijn.”

Ze maakt deel uit van een groeiend aantal Indiërs die crypto’s kopen en verkopen. Het aantal ligt nu hoger dan 15 miljoen. In de VS zijn er 23 miljoen handelaren in Engeland ligt dit slechts op 2,3 miljoen in Nederland rond de 850 duizend.


Voornamelijk jong volwassenen investeren in crypto

De groei in India komt van de mensen tussen de 18 en 35 jaar, zo zegt de mede-oprichter van India’s eerste crypto exchange. Uit gegevens van de World Gold Council blijkt dat Indiase volwassenen onder de 34 jaar minder behoefte hebben aan goud en meer behoefte hebben aan crypto dan oudere consumenten.

“Ze vinden het veel gemakkelijker om in crypto te investeren dan in goud, omdat het proces heel eenvoudig is. Je gaat online, je kunt crypto kopen, je hoeft het niet te verifiëren, dat in tegenstelling tot goud.”

Echter, één van de grootste belemmeringen voor nog grotere crypto acceptatie is de onzekerheid over de regelgeving. Zo verbood de centrale bank al een keer de crypto handel. Ondanks dat het verbod vervolgens weer vernietigd door het Hooggerechtshof werken autoriteiten zeker niet mee om crypto’s te omarmen. De centrale bank van het land zegt grote zorgen te hebben over cryptocurrencies. Zes maanden geleden stelde de Indiase regering een verbod voor op de handel in digitale munten. Echter is er sindsdien niks meer over gehoord.


De onzekerheid van crypto

De vijandigheid van de overheid betekent dat veel grotere individuele beleggers terughoudend zijn om openlijk over hun belangen te spreken. Een bankier die meer dan $1 miljoen in crypto had geïnvesteerd, zei dat hij op dit moment zonder duidelijke regels voor inkomstenbelasting bezorgd was over de mogelijkheid van fiscale invallen met terugwerkende kracht als hij publiekelijk bekend stond als een grote crypto-investeerder.

Hij heeft al noodplannen opgesteld om zijn handel naar een offshore bankrekening in Singapore te verplaatsen als er een verbod zou worden ingevoerd.

Om zeker te zijn, keren veel Indiase investeerders zich dus toch naar de goudmarkt. Toch is de groei van de cryptomarkt duidelijk te zien. Volgens CoinGecko zagen de vier grootste crypto exchanges de dagelijkse handel stijgen van $10,6 miljoen een jaar geleden naar $102 miljoen dit jaar.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten