Vlag-Indonesie
Regulatie

Indonesië is vermogenswinstbelasting op crypto-winsten aan het overwegen

Volgens een woordvoerder van het Indonesische belastingeninstituut, zouden ze momenteel een belastingregeling aan het overwegen zijn die specifiek bedoeld is voor de winsten die uit crypto-transacties gegenereerd worden.


Belastingregeling is nog niet geïmplementeerd

De woordvoerder liet hierover weten dat het van belang is om te weten dat wanneer iemand winst maakt via een transactie, over deze winst belasting betaald moet worden in de vorm van inkomstenbelasting. Dit is het geval op veel markten, dat dit dus bij de cryptocurrency-markt ook gebeurt is niet vreemd.

Het is benoemingswaardig dat de nieuwe belastingregeling voor cryptocurrencies nog onderwerp van discussie is, waardoor deze nog niet geïmplementeerd is.


Belastingtarief nog onbekend

Als onderdeel van het nieuwe belastingvoorstel was de Indonesische autoriteit naar verluidt van plan om de belasting automatisch af te trekken van transacties door de in totaal 13 cryptocurrency exchanges die actief zijn in het land. Het daadwerkelijke belastingtarief zou echter nog niet vastgesteld zijn en moet hiermee nog worden bepaald.

Met de nieuwe belastingvoorstellen maakt Indonesië een grote omslagdraai. Eerder verbood de centrale bank van het land om cryptocurrencies te gebruiken in betalingssystemen. Hiermee lijkt de Indonesische overheid langzaam het nut van cryptocurrencies en de achterliggende blockchain-technologie in te zien. Het is nog niet bekend wat de volgende stap zal gaan zijn.