Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Inflatie bereikt recordhoogte maar cryptomarkt reageert nauwelijks

De cryptomarkt heeft niet of nauwelijks gereageerd op de publicatie van de torenhoge inflatie cijfers in Amerika. Uit het rapport bleek dat de Amerikaanse inflatie op 7,9% ligt, wat het hoogste punt in 40 jaar tijd is. Ondanks dat blijft de cryptomarkt zijwaarts handelen.


Torenhoge inflatie vanwege explosief stijgen energie prijzen

De cryptomarkt heeft dus niet of nauwelijks gereageerd op het nieuws van de torenhoge Amerikaanse inflatiecijfers.

Volgens de laatste gegevens die gisteren door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zijn gepubliceerd, is de geïndexeerde consumptieprijs in februari met 0,8% gestegen, waarmee de huidige jaarlijkse inflatie in de VS op 7,9% komt te staan. Dat is het hoogste niveau sinds januari 1982. Vooral de energie, benzine, voedsel en huizenprijzen leverden de grootste bijdrage aan de stijging. De energie prijs is het afgelopen jaar met 25,6% gestegen, terwijl benzine en aardgas met respectievelijk 38% en 23,8% zijn gestegen.

De wereldwijde inflatiecijfers begonnen al flink te stijgen vóór de crisis tussen Rusland en Oekraïne. Twee jaar van covid lockdowns en enorme opkoop-programma’s als reactie op de COVID-pandemie droegen bij aan de inflatie. Nu er ook nog eens een oorlog is gestart door ’s werelds grootste exporteur van aardgas, olie en kunstmest wordt het inflatieprobleem alleen maar groter.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De cryptomarkt stagneert

In Europa ziet het er niet veel beter uit. Gisteren heeft de Europese Centrale Bank haar meest recente monetaire-beleidsbeslissingen bekendgemaakt, waarin zij haar inflatie- en economische groeiprognoses heeft herzien. De ECB schat de inflatie op jaarbasis in de EU nu op 5,1%, tegenover de 3,2% van drie maanden geleden. Aan de andere kant is de bbp-groei neerwaarts bijgesteld, waarbij de prognoses nu uitgaan van een economische groei voor de komende drie jaar op 3,7%, 2,8% en 1,6%. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft de ECB besloten de belangrijkste rentetarieven onveranderd te laten, maar haar programma voor de aankoop van activa aan banden te leggen totdat de maandelijkse netto-aankopen zijn verlaagd.

Met nieuws over zowel de recordhoge Amerikaanse inflatie als de sombere economische vooruitzichten van de ECB die gisteren op ongeveer dezelfde tijd naar buiten kwamen, heeft de cryptomarkt interessant genoeg helemaal niet gereageerd.

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni
Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten