Regulatie Nieuws

Inflatie in Europa bereikt record van 9,1 procent

De inflatie in Europa is gestegen van 8,9% in juli, naar een record hoogte van 9,1 procent in augustus. De nieuwe inflatie in de eurozone wordt vooral veroorzaakt door de stijgende energie, gas- en voedselprijzen. Deze prijzen stijgen op hun beurt als gevolg van de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

De huidige prijzen voor dagelijkse benodigdheden zoals voedsel, gas en elektriciteit zijn over het hele continent enorm gestegen. Nederland is één van de slechtst presterende landen in West-Europa met een inflatiecijfer van 12 procent.

Zoals we hierboven al schreven zagen vooral de energieprijzen weer een enorme prijsstijging. Energie is in een jaar tijd met 38,3 procent gestegen in Europa, terwijl voedsel, alcohol en tabak allemaal met meer dan 10% op jaarbasis stegen. In Nederland ligt dit cijfer dus nog hoger.

Ook het voormalig EU-lid het Verenigd Koninkrijk bereikte in juli een 40-jaar hoge inflatie van 10,1%, zoals gerapporteerd door de Organization of National Statistics (ONS).

Europa staat voor een historische uitdaging

De inflatie is zo slecht dat veel analisten vertellen dat Europa voor een historische uitdaging staat:

“Europa staat voor historische uitdagingen, waarbij inflatie de economische zekerheid van huishoudens met een gemiddeld en laag inkomen wegneemt.”

Volgens analist Florian Glatz zou de razendsnelle opkomst van cryptomunten een waarschuwing moeten zijn geweest voor regeringen. Mensen vertrouwen de ouderwetse economische systemen namelijk niet meer.

Glatz vertelt dat de EU relevant moet worden in de digitale economie om een betere waardepropositie te presenteren voor de financiële toekomst van haar mensen.

“We hebben een nieuwe deal nodig voor EU-burgers die wordt aangedreven door financiële inclusie, kansen op nieuwe digitale markten en de wens om van Web3 de langverwachte digitale revolutie in Europa te maken.”

– Florian Glatz

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten