Nieuws, Trending

ING bank lanceert zero-knowledge blockchain technologie

De ING Bank is al een tijdje bezig met het implementeren van de blockchain technologie. Deze week heeft de bank de release van haar zero-knowledge set membership (ZKSM) aangekondigd.

ING lanceert nieuwe zero-knowledge blockchain technologie

De Nederlandse bank wordt in de blockchain wereld gezien als vooruitstrevend. De ING krijgt veel lof over de stappen die ze maken met de nieuwe technologie. De bank verkreeg vooral veel lof voor het aanpassen van de zero-knowledge proofs (Een techniek die ervoor zorgt dat banken activa over kunnen dragen zonder dat vertrouwelijke informatie van de klant op straat komt te liggen). De ING heeft deze vorm vereenvoudigd naar een zero-knowledge range-proofs. Deze techniek geeft in feite alleen een goedkeuring zonder de exacte data vrij te geven. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om te kijken of een klant, met een bepaald salaris, een hypotheek kan krijgen zonder het precieze salarisbedrag te onthullen. Nu heeft de ING dus ook de release van haar zero-knowledge set membership (ZKSM) aangekondigd. Om in diepte uit te kunnen leggen wordt het verhaal vrij technisch, maar we gaan het toch proberen zo kort mogelijk uit te leggen. de ZKSM techniek maakt het mogelijk om numerieke gegevens binnen een bepaalde groep te valideren. Zo kun je met een zero-knowledge set membership bewijzen dat je uit een land binnen de EU komt zonder te onthullen welk land dat nou precies is.

Extra privacy voor klanten

Annerie Vreugdenhil, hoofd innovatie bij ING, zegt dat de lancering van ZKSM als open-source software de volgende stap is in de reis om te achterhalen hoe om te gaan met gegevens en privacy van klanten met behulp van distributed ledger technology (DLT). “Bij ING hebben we het geluk dat enkele van de beste en slimste mensen in de branche aan ons programma werken”. “We zijn verheugd dat onze baanbrekende oplossing nu klaar is om te worden geïmplementeerd en getest.”