ING Bank App
Exchange

ING verkoopt digitale activatool ‘Pyctor’ aan GMEX

De ING Groep heeft zijn digitale activa-activiteiten ‘Pyctor’ verkocht aan het multi-asset handelsinfrastructuurbedrijf GMEX.

Oplossing voor digitale activabewaring

Hierdoor heeft GMEX nu ING’s Pyctor-oplossing voor digitale activabewaring van institutionele kwaliteit overgenomen. Het exacte bedrag wat ze hiervoor betaald hebben is niet bekend gemaakt, maar het zou gaan om meerdere miljoenen euro’s.

Pyctor is tevens ontworpen om de naleving van de wereldwijde regelgeving te ondersteunen, waaronder een belangrijk anti-witwaskader door de Financial Action Task Force (FATF), ook wel de reisregel genoemd.

Financiële instellingen wereldwijd zijn in toenemende mate bezig om hun mogelijkheden uit te breiden naar de handel en afwikkeling van digitale activa op een manier die interoperabel is met bestaande CeFi-systemen en activaklassen. Dat dit product hiermee een belangrijke rol kan spelen is niet onverwacht. De CEO van GMEX zei het volgende:

Dit vereist de behoefte aan hybride financiering, of HyFi, dat een hybride digitale marktinfrastructuuroplossing levert met interoperabiliteit van meerdere blockchains en API-integratie in traditionele systemen om een samenhangende aanpak te garanderen.

Het Pyctor-project

In 2018 lanceerde ING Pyctor als een project vanuit haar innovatietak ‘ING Labs’ in Amsterdam. De technologie van Pyctor beheert privésleutels. Dit doet Pyctor door ze te fragmenteren en te distribueren over blockchain-knooppunten. Deze blockchain-knooppunten worden op zijn beurt gehost door verschillende gereguleerde instellingen.

In 2019 werd het eerste proof of concept van Pyctor met succes voltooid. Vervolgens werd er een werkgroep gevormd voor diverse proeven. Ook enkele andere grote internationale banken en bedrijven namen deel aan deze proeven, waaronder ABN AMRO, BNP Citi, Forge, Paribas, Invesco, Societe Generale, State Street, UBS en meer.

Sindsdien is de tool verder ontwikkelt naar wat het nu is. In 2021 heeft de ING nog samen met de Autoriteit Financiële Markten een proef uitgevoerd met een DeFi peer-to-peer leenprotocol. Ook heeft het deelgenomen aan diverse blockchain-projecten.

Exchange nieuws

Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Binance leeft op na miljardenboete van de Amerikaanse overheid
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie