Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Inkomen van Ethereum miners stijgt met 60% in een maand

Het dagelijkse inkomen van Ethereum-miners, is in een maand tijd met meer dan 60% gestegen, volgens gegevens van Ethereum-mining pool Sparkpool.

De stijging van de winstgevendheid is te danken aan de hoge transactiekosten op het netwerk en de relatief trage groei van de concurrentie van andere miners.


Inkomen van ETH miners is explosief gestegen

Uit de gegevens van Sparkpool blijkt dat het dagelijkse inkomen van Ethereum-miners op het netwerk op 27 juni rond de $1,85 per 100 megahashseconde (MH/s) bedroeg. In de afgelopen maand, en vooral de laatste twee weken, is dit met 60% gestegen tot $3,27 op 25 juli. De waarde is sindsdien teruggevallen tot ongeveer $3.

In dezelfde periode is de prijs van ether met bijna 40% gestegen, van $229 op 27 juni tot $327 op het moment van schrijven, de hoogste prijs sinds meer dan een jaar.

De transactiekosten op het netwerk, die deel uitmaken van de dagelijkse inkomsten van een miner, hebben een hoogtepunt van twee jaar bereikt omdat de hype rond decentrale financiering (DeFi) een piek veroorzaakte in netwerkactiviteiten.

De totale rekenkracht van het op één na grootste blockchain-netwerk (qua markkapitalisatie), is echter stabiel gebleven rond 190 petahashes per seconde, laat blockchain-explorer Etherscan zien.

Gegevens van Bitinfocharts geven zelfs aan dat de dagelijkse mining inkomsten op Ethereum tijdens het eerste kwartaal van 2020 onder $2 per 100 MH/s waren gebleven en na de crash op de cryptomarkt op 12 maart tot $1 per 100 MH/s waren gedaald. Maar in de vier maanden daarna zijn de dagelijkse inkomsten van miners verdrievoudigd.

Momenteel kunnen sommige ultramoderne Ethereum-miningapparatuur, zoals InnoSilicon’s A10 Pro met een rekenkracht van 485 megahashes per seconde (MH/s), $12,92 aan dagelijkse inkomsten genereren tegen de huidige prijs en mining difficulty van Ethereum.

Met een elektriciteitskost van $ 0,03 per kilowattuur (kWh), kan één A10 Pro-machine een dagelijkse nettowinst van bijna $12 behalen, volgens de miningwinstgevendheid-tracker van F2Pool.


De winst overtreft Bitcoin miners

De winst op dat niveau overtreft sommige grote Bitcoin-miners met bijna 100%, hoewel de prijs van bitcoin voor het eerst sinds begin juni boven de $10.000 is gestegen in het weekend. De plotselinge stijging kwam na weken van lage prijsvolatiliteit waardoor de cryptocurrency tussen $9.000 en $9.500 bleef steken.

De mining difficulty van Bitcoin is echter nog steeds rond zijn hoogtepunt. Zelfs de meest efficiënte Bitcoin-mijnwerkers, zoals MicroBT’s WhatsMiner M30S++ en Bitmain’s AntMiner S19 Pro, genereren een dagelijkse omzet van $9 per eenheid.

Met een elektriciteitskost van $0,03 per kWh zou dat een dagelijkse winst opleveren van ongeveer $6,50 tegen de huidige prijs en difficulty van Bitcoin, blijkt uit gegevens van PoolIn. Over het algemeen kunnen de industriële elektriciteitskosten voor cryptomining variëren van $0,03 tot $0,06 per kWh.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten