Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Instituties blijven optimistisch over Cardano en Ethereum

Ethereum en Cardano blijven zeer populair onder institutionele investeerders terwijl de vraag naar Bitcoin juist steeds kleiner wordt.


Meer institutionele vraag naar altcoins

De institutionele instroom naar altcoin-beleggingsproducten is de afgelopen week blijven toenemen. Opvallend is dat dat niet gezegd kan worden voor de Bitcoin.

CoinShares liet in zijn wekelijkse-rapport zien dat institutionele beleggers goed zijn voor een instroom van $24 miljoen naar altcoin beleggingsproducten. Aangezien dit de tweede opeenvolgende week van kapitaal instroom is lijken we langzaam te kunnen concluderen dat grote investeerders veel vertrouwen hebben in bepaalde altcoins.

Ethereum was de favoriete token onder institutionele beleggers. Op ETH gebaseerde producten boekten die een wekelijkse instroom van maar liefst $17,2 miljoen. Ook Cardano is geliefd. De op Cardano gebaseerde institutionele fondsen boekten een wekelijkse instroom van $10,1 miljoen. Dit komt neer op 32% van de totale instroom. 

De stijging van de instroom van Cardano wordt toegeschreven aan hype voor de Alonzo-upgrade die plaats zal vinden op 12 september. Hiermee wordt voor het eerst smart contract-functionaliteit gelanceerd op de Cardano blockchain. Tot slot zagen ook Polkadot en Solana een kapitaal instroom van respectievelijk $1,5 miljoen en $2,7 miljoen.


$3,8 miljoen verlies voor Bitcoin-producten

Ondanks het bullish momentum rond altcoins, merkte het rapport op dat Bitcoin-beleggings producten juist een uitstroom van $3,8 miljoen noteren. Dat betekent dat Bitcoin-producten 14 van de afgelopen 16 weken een uitstroom hebben geboekt.

CoinShares schat dat institutionele vermogensbeheerders momenteel samen een vermogen van $56,8 miljard vertegenwoordigen. Dit schrijft de lichte week-op-week daling van de sectorale AUM toe aan aanhoudende uitstroom van op Bitcoin-producten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten