Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Instituties zijn voorzichtig nu Crypto’s laagste volume sinds oktober noteren

Institutionele beleggers hebben op dit moment weinig vertrouwen in de cryptomarkt. Dat is goed te zien aan het feit dat het wekelijkse volume in crypto gerelateerde investeringsproducten gedaald is tot het laagste niveau sinds oktober 2020.


Beleggers wachten even af

Volgens het wekelijkse rapport genaamd het Digital Asset Fund Flows van Coinshares is tussen 5 juli en 9 juli voor $1,58 miljard aan digitale activaproducten van eigenaar gewisseld. Opvallend is dat er over het algemeen alleen bij Bitcoin een grotere uitstroom dan instroom van kapitaal was deze week. Er stroomde zo’n $6,9 miljoen uit Bitcoin producten terwijl bij andere crypto producten juist een kapitaal instroom te zien was.

Toch is er ook iets positiefs te melden. In Europa zien we namelijk dat investeerders juist meer Bitcoin-producten kopen. Volgens sommige beleggers is dat een voorteken dat het ergste van de bearmarkt van 2021 nu achter ons ligt.

Voor nu lijkt het erop dat institutionele beleggers zich nog even afzijdig houden. Institutionele Bitcoin producten hebben nu 8 van de afgelopen 9 weken een uitstroom laten zien en dat is zeker geen positief teken. Pas wanneer de prijs zich begint te herstellen zullen institutionele beleggers weer durven in te stappen wat een extra duw in de rug kan zijn voor een snel prijsherstel.


Institutionele beleggers tonen veel interesse in cardano

Ondanks dat beleggers dus zeer voorzichtig zijn met het kopen van Bitcoins zien we wel dat ze steeds meer investeren in andere cryptocurrencies. Ze beginnen hun geld meer te verspreiden over verschillende projecten, zo merkt Coinshares op.

“Hoewel de instroom relatief klein blijft in vergelijking met Bitcoin en Ethereum, impliceren de gegevens dat beleggers steeds meer op zoek zijn naar diversificatie van hun digitale activa.”

Beleggers toonden vooral veel interesse in Cardano, met een instroom van in totaal $600,00 vorige week.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten