Ethereum, eth
Ethereum

Institutionele beleggers optimistisch over Ethereum vanwege aanstormende Merge

De Ethereum koers staat vandaag weer 2,08 procent in het rood, maar institutionele beleggers worden steeds optimistischer over Ethereum. Dat lijkt alles te maken hebben met de aanstormende Merge. Voor nu staat er nog één testronde op het programma, voordat het mainnet van Ethereum overgaat op Proof-of-Stake.

Drie weken van instromen

Uit het wekelijkse rapport van CoinShares komt naar voren dat de op Ethereum gebaseerde institutionele beleggingsproducten voor de derde week op rij een netto-instroom mochten opschrijven. Deze week noteerden de Ethereum-fondsen een instroom van 7,6 miljoen dollar, terwijl Bitcoin het moest doen met een uitstroom van 1,7 miljoen dollar.

“De instromen bij Ethereum suggereren dat er een kleine omdraaiing van het sentiment heeft plaatsgevonden. Na 11 achtereenvolgende weken van uitstromen in 2022 die uiteindelijk 460 miljoen dollar bedroegen”, aldus CoinShares. Nu The Merge voor de deur staat en het langverwachte Proof-of-Stake bijna daar is, lijkt het sentiment onder de professionele beleggers wat optimistischer te worden.

Het enthousiasme van de professionals is op dit moment echter nog niet terug te zien in de dagkoers van Ethereum. Voor de afgelopen 24 uur noteren we rode cijfers en voor de afgelopen maand zelfs een min van bijna 30 procent. Wat dat betreft kan Ethereum het enthousiasme van de institutionele beleggers wel gebruiken.

Is Ethereum een effect?

Naast de positieve ontwikkeling rondom de institutionele beleggers is er ook nieuws te melden dat mogelijk negatieve gevolgen heeft. MicroStrategy CEO Michael Saylor heeft deze week namelijk weer het “effect-debat” rondom Ethereum aangewakkerd. Volgens Saylor, die overigens een Bitcoin maximalist is, heeft Ethereum alle kenmerken van een effect.

Een effect is een financieel instrument dat je het beste kunt vergelijken met een aandeel. Volgens Saylor is Ethereum een soort illegale aandelenuitgifte geweest die nooit op die manier had mogen plaatsvinden. Als Ethereum daadwerkelijk als effect kwalificeert, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de koers. Dat zou namelijk betekenen dat veel beurzen Ethereum niet meer mogen aanbieden.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?