Ripple, xrp
Ripple

Institutionele Beleggers Richten Zich op Ripple: Analist voorspelt XRP Koers van $27

In een week waarin grote cryptomunten als Bitcoin en Ethereum amper beweging tonen, maakt Ripple’s XRP een indrukwekkende sprong. Met een stijging van 70% in de afgelopen zeven dagen, is de waarde van XRP op het moment van schrijven gestegen tot $0,81. Deze stijging van meer dan 6,5% op de dag valt des te meer op tegen de achtergrond van een stagnerende cryptomarkt.

Bitcoin worstelt momenteel om het niveau van $30.000 te behouden, terwijl Ethereum moeite heeft om een bullish perspectief boven de $1.900 te behouden. Tegen deze trend in trotseert XRP de marktverwachtingen met zijn opvallende prijsstijging.

Volgens ‘Egrag Crypto’, een bekende cryptomarktanalist, kan de XRP prijs nog veel verder stijgen. Hij voorspelt zelfs een ambitieus koersdoel van $27. De voorspelling wijst erop dat we mogelijk op de drempel staan van een belangrijke periode voor XRP-investeerders.

Institutionele investeerders zijn klaar om XRP te kopen

Na een gunstige uitspraak in de rechtbank nam de prijs van XRP een indrukwekkende vlucht. Het brak uit een langdurige consolidatiefase tussen $0,45 en $0,55 en bereikte hoogtes die sinds december 2021 niet meer waren waargenomen, met een piek op $0,94.

Ondanks een terugval in winst, heeft XRP, de kernmunt van Ripple’s betalingssysteem, zich weten te stabiliseren op een steunniveau van $0,70. Hierdoor konden investeerders de prijs op dinsdag verder omhoog drijven tot een waarde van $0,80.

David Lawant, hoofd van onderzoek bij FalconX, een handelsplatform voor institutionele beleggers, merkt een significante verschuiving op in het risicoprofiel van XRP. Institutionele beleggers en digitale activafondsen tonen een toenemende interesse in deze munt, met het doel om een grotere blootstelling aan XRP in hun portefeuilles te krijgen.

Deze verschuiving wordt gezien als een zeer positieve ontwikkeling voor XRP. De kans is groot dat deze institutionele investeerders op grote schaal XRP-tokens zullen aankopen, wat de prijs verder kan opdrijven. Dergelijke investeerders zijn meestal zeer risicomijdend, vooral als het gaat om juridische onzekerheden. Nu de onzekerheid rond de juridische status van XRP is weggenomen door de recente gunstige gerechtelijke uitspraak, lijken ze klaar te zijn om actie te ondernemen. Deze nieuwe golf van institutionele belangstelling kan een sterke impuls geven aan de verdere prijsstijging van XRP.

Ripple (XRP) koers van $27 in het verschiet?

Niet alleen institutionele beleggers hebben hun aandacht op XRP gericht. Egrag Crypto, een prominente crypto-analist met meer dan 31k volgers op Twitter, voorspelt dat de prijs van XRP zijn huidige opwaartse trend zal voortzetten en uiteindelijk zal stijgen naar een indrukwekkende $27.

Zijn voorspelling, gebaseerd op het ‘Bermuda Triangle’ grafiekpatroon, suggereert dat XRP in de nabije toekomst het bereik tussen $1,60 en $1,80 kan aantikken. Daarna zal de munt doorstijgen tot de 27 dollar.

Egrag Crypto merkt op dat er een felle strijd gaande zal zijn tussen kopers (bulls) en verkopers (bears). Ondanks deze strijd verwacht hij dat XRP een enorme prijsstijging mee zal maken. Deze zal de Ripple koers naar nieuwe hoogtes laten stijgen.

De analist stelt verder dat financiële instellingen, banken en hedgefondsen waarschijnlijk XRP zullen omarmen, samen met de toegewijde gemeenschap van XRP-investeerders, ook wel bekend als de ‘XRPArmy’. Deze toenemende acceptatie zou de weg kunnen vrijmaken voor een parabolische stijging naar het prijsdoel van $27.

“We zijn vol vertrouwen op weg naar ons doel van $27”, vertelt de analist.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

ChatGPT voorspelt: XRP koers zal dit jaar naar 3 dollar stijgen
Na een jaar is Metaco volledig geïntegreerd in Ripple platform
SEC versus Ripple: Onterechte boete van $2 miljard of rechtvaardige straf?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten