Bitcoin

Institutionele instellingen hebben geen trek in Bitcoin op dit prijsniveau

JPMorgan verwacht geen bull run voor Bitcoin op middellange termijn op basis van de Bitcoin-to-gold volatiliteitsratio.


JPMorgan voorspelt verdere prijsdaling

Afgelopen woensdag heeft JPMorgan een nota naar haar investeerders gestuurd. In deze nota legt JPMorgan uit dat ze verwachten dat de reële waarde van Bitcoin op middellange termijn tussen de $23.000 en $35.000 zal zijn. De bankgigant verwachtte eerst een prijs van $140.000, mits de grootste crypto valuta overeenkomt met het allocatie- en volatiliteitsprofiel van goud. Maar dat is in de nabije toekomst van tafel, volgens de notitie van JPMorgan. Zij voorspellen namelijk dat volledige convergentie of gelijkmaking van volatiliteit tussen goud en Bitcoin, in de nabije toekomst onwaarschijnlijk is.

JPMorgan zei wel dat China’s hardhandig optreden tegen mining activiteiten op middellange termijn een positief effect zou hebben op Bitcoin. Dit omdat het een verschuiving versnelt van het hoge aandeel van China in de hash rate van Bitcoin. Hierdoor wordt de concentratie verminderd.

Op dit moment is er echter niet zo veel interesse van institutionele instellingen om BTC-tokens te kopen tijdens de dip.

“Meer dan een maand na de crypto-crash van 19 mei, blijven Bitcoin-fondsen bloeden. Zelfs toen de instroom van fysieke goud-ETF’s stopte. Dit suggereert dat institutionele beleggers, die de neiging hebben om te investeren via gereguleerde instrumenten zoals beursgenoteerde Bitcoin-fondsen of CME Bitcoin-futures, nog steeds weinig trek hebben om de Bitcoin dip te kopen.” Aldus JPMorgan.


Bitcoin blijft schommelen

Volgens JPMorgan is een andere belangrijke factor die een mogelijke bull-run voorkomt, het einde van een blokkeringsperiode van zes maanden voor het Grayscale Bitcoin Trust-fonds. Dit fonds had in december en januari een instroom van bijna $4 miljard. 19 juli zal de belangrijkste ontgrendelingsdag zijn, waar 16.000 Bitcoin ter waarde van ongeveer $627 miljoen wordt vrijgegeven.

Na het hoogste punt ooit in april, schommelt Bitcoin de afgelopen weken tussen $30.000 en $40.000. Na dinsdag onder de $29.000 te zijn gedaald, ligt de prijs van 1 Bitcoin vandaag rond de $32.000.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC