Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Institutionele instellingen wenden zich eindelijk tot Ethereum

Institutionele investeerders en crypto whales hebben de afgelopen weken hun Ethereum-bezit vergroot.


Institutionele vraag voor ETH was nog nooit zo groot

Hoewel veel particuliere beleggers zich door de hoge prijzen ergens anders op focussen, stijgt de institutionele vraag naar Ethereum. De schaalbaarheidsproblemen van Ethereum hebben de afgelopen jaren veel grote investeerders en ontwikkelaars weggejaagd. De in juli geplande hard fork in Londen lijkt hier echter veel verandering in te gaan berengen en daarom komen grote investeerders terug.

Sinds CME op februari zijn Ethereum-futures lanceerde, zijn de open rente en de dagelijkse volumes gestaag gestegen. Uit gegevens van Skew blijkt dat het totale aantal uitstaande contracten op ’s werelds grootste financiële derivatenbeurs $357 miljoen bedraagt. Het handelsvolume steeg op 22 april tot $680 miljoen.

CME Ethereum Futures. Bron: Skew

Volgens Arcane Research houdt de piek in de institutionele vraag verband met de Londen hardfork en het feit dat er een nieuw op Ethereum gebaseerd product wordt gelanceerd in Canada.

“De groeiende open rente en het handelsvolume komen overeen met de goedkeuring van 4 Canadese Ether ETF’s vorige week. Purpose Investments, CI Global Asset Management, Evolve en 3iQ lanceerden allemaal hun ETF’s,” aldus het cryptocurrency-onderzoeksbureau.


Koopwoede bij Ethereum whales

Gegevens laten een vergelijkbare toename zien in de vraag naar Ethereum onder grotere investeerders. De onderstaande grafiek laat zien dat het aantal adressen met 10.000 tot 1.000.000 ETH tokens de afgelopen twee weken met 5,22% is gestegen.

Het groeiende aantal grote investeerders dat Etherum steunt, lijkt misschien niet zo boeiend. Echter, als je echter bedenkt dat deze whales tussen de $27 miljoen en $2,7 miljard aan ETH in handen hebben, is de plotselinge piek in kooporders aanzienlijk.

Ethereum distributiegrafiek. Bron: Santiment

De stijgende koopdruk achter Ethereum is groot genoeg geweest om de prijzen naar een nieuw all-time high van $2.790 te brengen. Hierdoor komt de correlatie met Bitcoin op een meerjarig dieptepunt van -0,18.

Zolang Ethereum blijft stijgen terwijl Bitcoin daalt, is de kans groot dat meer institutionele instellingen zich tot de altcoin zullen wenden en de prijzen nog verder omhoog zullen gaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten